Az igaz valóságot ígéri az RTL új műsora

Karsai Kata
Vágólapra másolva!
Új műfajjal, a videonapló-sorozattal ismerkedhetnek meg az RTLII nézői június 8-án, ekkor kezdődik a Szelfi. Részben reality, részben sorozat, de egyik sem igazán: a hat főszereplő három hónapon keresztül kézi kamerával naplózta mindennapjait, majd ebből a rengeteg nyersanyagból állt össze a negyven epizód.
Vágólapra másolva!

Az RTL négy hónapon keresztül castingolt, mire sikerült megtalálnia azokat a szereplőket, akiknek élete képernyőre kerül. Kétszáznegyven emberrel ültek le ez idő alatt beszélgetni, a lista pedig időről időre csökkent. Egy szűkebb réteg próbaképp kapott kamerát, majd a szerkesztők megnézték az elkészült anyagot, és az alapján döntötték el, hogy kire számítanak. A szereplők saját filmjeik rendezői és operatőrei is egyben, ezért volt szükség ilyen próbanapokra.

A fiatal műsorvezető, Ada, a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Robi, az egykori Éjjel-nappal Budapest-szereplő Karsai Kata, Völgyesi Gabi énekesnő, Puzsér Róbert és Horváth Gréta magánéletét követhetjük majd nyomon, akik az eseményeket végig kommentálták, őszintén beszéltek problémáikról, kapcsolataikról és aggályaikról.

A Unique énekesnője is megmutatja életét Forrás: Völgyesi Gabi / Facebook

Gondok a gyerekkel és a világgal

A videonapló-sorozat június 8-án kerül képernyőre, mi már megnéztük az első részt, amiben rögtön feltűnt, hogy ez az új műfaj ötvözi a nyers reality és a videoblogos formátum tulajdonságait. A szereplők együtt élnek a kamerával, reggeltől estig filmezik a napjukat, de nincs körülöttük stáb, és nincs forgatókönyv sem. A hat szál nem ér össze, és bár egyelőre a sztorikról nem árulhatunk el sokat, garantáltan ismerősek lesznek a problémák.

Völgyesi Gabi és a férje a gyerekeiktől készülnek ki napról napra, a Hiperkarma énekese megrázó őszinteséggel vall egykori drogproblémáiról, és arról, hogy milyen nehéz tisztának maradni. De bőven van dráma Gréta életében is, akit magára hagyott kisbabájukkal a pasija, és egy óriási luxuslakásban küzd a továbblépésért.

Karsai Zita testvére a párjával filmezte magát, ők nem nagyon találják a helyüket itthon, ezért Kínába utaznának szerencsét próbálni. És ott van Ada, aki kétgyerekes anyukaként szingli, és már nagyon szeretné megtalálni a boldogságot. A családi gondokból kilóg a hatodik sztori, Puzsér Róbert jogi vitákba kavarodik, és ezekből próbál kilábalni.

Karsai Kata a pasijával filmezett Forrás: Karsai Kata / Facebook

A valóságot mutatja be

A Szelfi egyébként túlmutat a hasonló szériákon, nincsenek díszlet előtt felmondott szövegek és műbalhék, nem egy új Édes Élet-et kell elképzelni, inkább egy amatőr, kamerás naplót.

"Előfordult, hogy valakinél már három-négy hete ott volt a kamera, és akkor tudott olyan természetesen viselkedni, hogy bekerülhettek részletek az első epizódba"

- mesélte a sajtótájékoztatón Rubin Kristóf, a műsor kreatív főszerkesztője.

Mint elmondta, meg kell szoknia a szemnek ezt a műfajt, ő bízik a sikerben, ha bejön a nézőknek, új évadok is készülhetnek belőle. Mint ígérték, nem lesznek hamis pózok és színlelt pillanatok, a valós énjüket mutatják meg a szereplők: a kétgyerekes anyuka, a népszerű énekes és a kemény kritikus ugyanabban a negyvenperces epizódban mutatja meg, hogy milyen dilemmákkal küzd életének ebben a szakaszában.