Rátonyi Krisztina és Simon Kornél az új Balatoni Nyárban

Balatoni nyár, Duna TV
Vágólapra másolva!
Megújult formában tér vissza a képernyőre a közmédia szórakoztató magazinműsora, a Balatoni nyár. Több újításra is számíthatnak a nézők: a műsor a reggeli órák helyett délután kerül adásba, négy fiatal műsorvezető váltja majd egymást párban hetente, és fiatalos, pörgős főcímdal is készült hozzá. A sajtótájékoztatón bemutatták az új és már ismert arcokat, és néhány érdekességet is megtudhattunk a június 15-én startoló műsorról.
Vágólapra másolva!

A Balatoni nyár ezúttal is Révfülöpről jelentkezik majd, ide költözik le a stáb két hónapra. Az első adást a Petőfi TV-ről már jól ismert Rátonyi Krisztina és a Petőfi Rádió munkatársa, Sipos Dávid Günther vezetik majd, őket váltja a következő héten a színészpáros, Kraszkó Zita és Simon Kornél.

Négy műsorvezetője lesz a Balatoni nyárnak Forrás: Origo

A műsorvezetőkön kívül a tematika is változott, erről Szabó László Zsolt mondott néhány szót.

"A balatoni műsorunk egyidős az MTVA-val, az ötödik évben pedig úgy gondoltuk, ráfér egy kis újítás.

Az egyik legnagyobb változás, hogy a Balatoni nyár az elmúlt négy évvel ellentétben idén délután kerül képernyőre, 16 és 18 közt láthatják a nézők a megújult Dunán. A szórakoztató témák mellett a magyar vidék szépségét és értékeit is igyekszünk bemutatni. A kétórás műsor eddig is, és reményeink szerint ezután is jelentős szerepet játszik majd a balatoni turizmus fellendítésében" - mondta el.

Számos újítással tér vissza a műsor Forrás: Origo

Fiatalosabb, pörgősebb lesz

Szalai Barbara főszerkesztő szerint nagy kihívás évről évre megújulni, idén szeretnének pörgősebb, fiatalosabb adásokat készíteni úgy, hogy az a gyerekek és az idősek számára is élvezhető legyen. "Az állandóság fontos a nézők számára, így lesznek állandó rovataink, például Litkai Gergőnek lesz saját blokkja, de mindig foglalkozunk az aktualitásokkal is.

A Balatoni nyár tartalmas szórakozás lesz azoknak, akik a hőség elől délután bemenekülnek a tévé elé."

A műsor új főcímdalt kapott, Balázs Ádám szerezte a zenét, társ-zeneszezőként az Intim Torna Illegál énekese, Dorogi Péter segédkezett, aki a dalszöveget is írta. Mellettük a Punnany Massif énekese, Meszes Balázs és Polgár Odett is részt vett a munkában.

A szöveg vízparti kalandokról, gyerekkori emlékekről és bulikról szól. A Balaton című dal már hallható a Petőfi Rádióban, a zenészek szerint mindenki ráérez majd, és századszor meghallgatva sem lesz unalmas.

Fiatal műsorveztőket és laza zenét kapott a Balatoni nyár Forrás: Origo

A délutáni műsor legjobb perceiből hétvégente összeállítást láthatnak a nézők a Dunán, így a nyári napokban minden nap látható lesz a Balaton a képernyőn, programajánlókkal, a megszokottnál bulvárosabb beszélgetésekkel és gasztronómiai újításokkal.