Megmondjuk, milyen lesz a True Detective második évadja

True Detective Colin Farrell
Vágólapra másolva!
A True Detective első szezonja nagyon magasra tette a lécet, amit az első részek alapján a másodiknak nem is sikerül megugrania. A színészek itt is erősek ugyan, de óhatatlanul is összehasonlítjuk őket Matthew McConaughayjel és Woody Harrelsonnal, amiből nem ők kerülnek ki győztesen. A történet is nehezebben áll össze, a hangulati elemekből viszont sok maradt, idővel beránthatja az embert.
Vágólapra másolva!

Ha jót akar magának, felejtse el azonnal, hogy a True Detective-nek volt első évadja is! Nem lehet ugyanis elkerülni az összehasonlítást, ez azonban a mostani produkciónak nem feltétlenül tesz jót – pedig önmagában nagyon is megállná a helyét.

Colin Farrell Forrás: HBO

Az mindenképp dicséretes, hogy az alkotók láthatóan nem akarták megismételni az első szezont, teljesen másképp fogták meg a történetet.

Jóval földközelibb, emberszagúbb ez a mostani széria,

az előzőt meghatározó filozófiai és spirituális vonalból csak igen kevés maradt – itt emberek vannak, akik mindennapi problémákkal és a saját sötét oldalukkal küzdenek.

Rachel McAdams Forrás: HBO

Colin Farrell figurája, Ray Velcoro például egy alkohol- és drogfüggő zsaru, aki a fia szekálására simán úgy reagál, hogy péppé veri a másik srác apját. A Rachel McAdams által játszott Ani Bezzerides sem veti meg az italt, családi problémái szintúgy vannak – Taylor Kitsch karaktere, Paul Woodrugh pedig már az első részben megpróbálja kinyírni magát.

vagyis „Ez a legkevésbé kedvenc életem” – énekli egy bárban a hipnotikus hangú Lera Lynn, ami Velcoro alkoholos ködén át hallva el is mondja, hogy a karakterek miként viszonyulnak saját magukhoz. Úgy tűnik, még éppen a rosszfiú, a Vince Vaughn által alakított Frank Semyon van a leginkább rendben magával, neki viszont a piszkos eszközökkel kiépített birodalma kerül veszélybe, annak megvédéséért kell messzire mennie.

Vince Vaughn Forrás: HBO

A szereplők nagyon nehezen találkoznak, a három-négy szálon elinduló történet csak az első rész legvégére hozza össze a három nyomozót, akik együtt vizsgálódnak egy különösen kegyetlen gyilkossági ügyben.

Lassan indul be a történet, ha azonban a hangulat berántja az embert, érdemes kivárni a továbbiakat,

lesz fordulat bőven.

Taylor Kitsch Forrás: HBO

Márpedig a hangulati elemekkel nincs gond, Leonard Cohen Nevermind című dalával hasonlóan markáns főcímet is sikerült alkotni, mint amihez a The Handsome Family zenéjét használták – az első rész végére pedig egy eddig még nem hallott Nick Cave-számot is kapunk. A szédítő képekben sincs hiány, a Los Angeles környéki autópályarendszer éppoly fontos vizuális szereplője a történetnek, mint amilyen az elsőben az amerikai Dél volt.

A True Detective második szezonja június 22-én indul az HBO magyar adásán, csakúgy, mint a Krízisben és a Nagypályások.