Mégis életben van a Trónok harca nagy halottja?

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Az egyik főhős elhullott ugyan, de lehet, hogy feltámad. Spoileresen folytatjuk.
Vágólapra másolva!

Az ötödik évad utolsó részének legvégén a sötét alakokkal teli Trónok harca talán legtisztább szívű, legnormálisabb karakterét saját bajtársai ölik meg: a fantasy a női nézők tízezreit veszítheti, ha Kit Harington nem tér vissza valamilyen módon, méghozzá Havas Jonként. Egy spekuláció szerint majd Melisandre mágiával életre kelti, de van más is, ami rajongói bizakodásra adhat okot.

Ilyen fazonok riogatnak a Trónok harcában Forrás: HBO

Közeleg a sorozatnézők, képregényrajongók egyik nagy eseménye, a Comic-Con, az HBO pedig frissen bejelentette, hogy kik lesznek ott személyesen a Trónok harcát népszerűsítendő. Július 10-én válaszolgat szorgosan a kérdésekre Alfie Allen (Theon), John Bradley (Samwell Tarly), Gwendoline Christie (Brienne), Liam Cunningham (Ser Davos), Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Conleth Hill (Varys), Hannah Murray (Gilly), Sophie Turner (Sansa Stark), Carice van Houten (Melisandre) és Maisie Williams (Arya Stark).

Impozáns lista, de egy nagy név hiányzik,

nincs köztük Harington, aki mindenképp fontosabb szereplő volt, mint mondjuk Brienne vagy a vörös papnő. A Vanity Fair cikke szerint ez azért is furcsa, mert korábban az elhullott karaktert alakító színészeket is bevetette az HBO: Rose Leslie és Pedro Pascal ott volt a 2014-es Comic-Con panelen, Jason Momoa, azaz Khal Drogo pedig 2013-ban örvendeztette meg jelenlétével a híveket. Most nem lesz ott Havas Jon: tehát nem halt meg? Nem küldik oda, hogy ne kelljen kellemetlen kérdésekre válaszolnia?

Ilyen maszkban csináltak nagy ribilliót pár százan az 5. évadban Forrás: HBO

A rejtélyt és izgalmat fokozza, hogy George R.R. Martin, a regényciklus írója is bejelentette, hogy kihagyja a rajongók nagy eseményét, mivel sürgősen meg kell írnia a folytatást –

így őt sem lehet majd arról kérdezni, mi a ménkű van szegény fattyúval.

De ez még semmi: a sorozat indulása óta először fordul elő, hogy a kreátorok, D.B. Weiss és David Benioff is távol maradnak, tehát a négy leginkább illetékes emberből egy sem lesz ott a nagy eseményen, a jelenlévő színészek viszont joggal vonogathatják a vállukat: azt sem tudják, velük mi történik majd, nemhogy Havas Jonnal.

Havas visszatér, de erről senki nem akar fecsegni. Vagy nem tér vissza, de ezt nem is merik elmondani, nehogy nézőket veszítsen a roppant népszerű fantasy. Visszatér, de élőhalott lesz. Visszatér, de csak visszaemlékezés formájában. Ez tehát a nagy összeesküvés-elmélet, nem az 51-es körzet vagy a Bermuda-háromszög!

Cikkünk élesítése után jött a Variety breaking híre, miszerint Harington filmet forgat Brimstone címmel Németországban, Spanyolországban és Romániában vesznek fel vele jeleneteket. Ettől persze ősszel még beugorhat pár hétre az HBO-féle sorozatba is.