A link fellépőkkel nagyon kemény Horgas Eszter

Horgas Eszter
Vágólapra másolva!
Az RTL új tehetségkutatója, a Hungary’s Got Talent egyik zsűritagja Horgas Eszter fuvolaművész lesz, aki sokáig habozott, hogy elfogadja-e a felkérést, később egy nemzetközi turné is majdnem közbeszólt. Az első forgatási napot sikertelennek élte meg, a másodikon viszont ráérzett a zsűrizés ízére – a harmadikon pedig az Origónak mesélt új szerepéről és a zsűritársakról.
Vágólapra másolva!

Korántsem volt biztos, hogy Horgas Eszter ott fog ülni a Hungary’s Got Talent zsűrijében, ez viszont nem az RTL Klubon múlt. „Az életemben egyre nagyobb szerepet kap a tanítás, rengeteg fiatal tehetséggel vagyok körülvéve, ami a koncertezés mellett sok időt elvesz – emiatt először úgy éreztem, sok lenne nekem még ez a feladat is pluszban.

és talán segítene is továbbmenni azon az úton, amelyre rákeveredtem: még több fiatal tehetséget meg tudnék ismerni, és az eddig szerzett tapasztalataimat is tudnám kamatoztatni” – mondta a fuvolaművész az Origo megkeresésére.

Egy nemzetközi turné majdnem közbeszólt Forrás: Horgas Eszter

„Amikor bekerültem a műsorba, még egy probléma felmerült, a forgatás idejére pont meghívtak egy nemzetközi turnéra. A zsűrizést emiatt le kellett volna mondanom, de a szerkesztők addig győzködtek, amíg megkérdeztem a német promotert, hogy nem lehetne-e más időpontra áttenni a koncerteket. Meglepődve tapasztaltam, hogy nemcsak, hogy segített egy új turnéidőpontot egyeztetni, de maximálisan támogatta, hogy részese legyek a tehetségkutatónak. A Got Talent-nek nagy rangja van az egész világon, egy művész önéletrajzában is jól mutat. Ez is megerősített abban, hogy jól döntöttem, amikor elvállaltam a Got Talent zsűrijének egyik szerepét” – tette hozzá.

Az első forgatási napján még nehezen tudta felvenni a ritmust, ráadásul a hangszere is hiányzott neki, amelyen amúgy mindennap gyakorol, de erre most nem volt lehetőség. „Az első napot így sikertelennek éltem meg belül, a második napon viszont ténylegesen is megalakult a zsűri.

Külön pozitív élmény volt, hogy eddig csak olyanokat engedtünk tovább, akik szerintem igazán magas színvonalat képviselnek, és a show műfajában kiemelkedően izgalmas produkciókat nyújtanak.”

Az a lényeg, hogy az ember száz százalékig beleadja magát egy produkcióba Forrás: www.horgaseszter.hu

„Akárki akármit csinálhat, lehet zenész, hastáncos vagy akrobata is, egy a lényeg: hogy száz százalékig beleadja magát, a lelkét és a szellemi, technikai tudását is. Azt veszem észre magamon, hogy nagyon keményen, már-már agresszíven lépek fel azokkal szemben, akik készületlenül vagy hányaveti módon, tiszteletlenül érkeznek a műsorba” – mesélte őszintén.

Magát és a zsűritársait is arra buzdítja, hogy önmagukat adják, szerinte mindenki azt fogja mondani a produkciókról, amit gondol.

Nagyon izgalmas, ahogy napról napra egyre szorosabb kapcsolat alakul ki közöttünk. Igaz, beszélgetni csak a rövid szünetekben tudunk, de mivel fizikailag folyamatosan együtt vagyunk – még az öltözőnk is közös –, beszéd nélkül is belelátunk egymás rezdüléseibe, érzéseibe.”

El kell dönteni, mi való a műsorba Forrás: www.horgaseszter.hu

A versenyhelyzet szerinte nem lesz olyan éles, hiszen itt nem annak leszünk a szemtanúi, hogy valaki tizenkétszer megméretteti magát: itt az első hét adás a válogatókról fog szólni, a következőkből kerülnek ki a továbbjutók, végül a győztes. „Ettől könnyedebb lesz az egész műsor,

és a versenyzőknek is könnyebb lesz, mert az sokszor egy profinak is nehéz, hogy hétről hétre megújuljon, végig fenntartsa a nézők érdeklődését” – vélte Horgas Eszter.

Ő maga nem nagyon szereti a versengést, nem is tudja, hogy annak idején indult-e volna hasonló műsorban – a mostani fiatalokat viszont mindenképp buzdítaná a szereplésre, csak egy jó tanáccsal szolgálna még nekik: „Nagyon fontos felmérniük, hogy mi az, ami ide való: hiába ad elő valaki csodálatosan egy Chopin-balladát, ez mégiscsak egy show, egy szórakoztató műsor. Rá kell éreznie, mi az a plusz, amitől Chopin is működik a Got Talent színpadán.”