Értelmes filmek szombat estére

frosty eyes, jeges szemek
DCF 1.0
Vágólapra másolva!
Az OzoneNetwork a következő hetekben hosszabb ismeretterjesztő filmeket kínál a nézőknek, a nyáron minden szombat este mozizhat a csatornán.
Vágólapra másolva!

A természet- és dokumentumfilmek műfajában is léteznek hosszabb lélegzetű, az adott témát nem egy órába szűkítve vagy sorozatként tálaló alkotások, hanem a tévéfilmekhez hasonló, közel kétórás műsorok. Ilyen "öko-mozifilmeket" láthatnak a nézők az OzoneNetworkön június végétől, szombat esténként, több esetben országos premierként.

Az első film, a június 27-én látható Ökoharcosok Borneó védelmében (a fenti videón) önkénteseket mutat be, akik a helyiekkel közösen próbálják kiküszöbölni az olajpálma-ültetvények káros hatásait. A Mediterráneum – Több, mint tenger (a lenti videón) a Földünk a magasból című sorozatból már ismert légifotós, Yann Arthus-Bertrand újabb munkája, míg

a Volt egyszer egy erdőt a Pingvinek vándorlásáért Oscar-díjjal is jutalmazott Luc Jacquet készítette.

Jön még az Antarktisz – Egy év a jégen, amely a fagyos déli földrész mindennapjait segít megismerni, a Károly, a környezetvédő trónörökös című portréfilm pedig új oldaláról mutatja be a brit herceget. Emellett újra műsorra kerül a Földünk jövője című ismeretterjesztő film, amelyből a klímaváltozást lassító felfedezésekről és technológiákról tudhatunk meg egyet s mást.