Megszűnt a Magyar Televízió


Munkások dolgoznak a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda úti gyártóbázisa előtt 2012. november 2-án
Vágólapra másolva!
Július elsejével egyesül a négy közszolgálati médiaszolgáltató, azaz a Magyar Televízió Nonprofit Zrt., Magyar Rádió Nonprofit Zrt., Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. és Duna Televízió Nonprofit Zrt.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés december közepén módosította a médiatörvényt; ennek értelmében a jelenlegi Duna Televízió Nonprofit Zrt.-vel beolvadás útján egyesül a másik három gazdasági társaság, és Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. elnevezéssel egyedüli közszolgálati médiaszolgáltatóként folytatja tevékenységét.

Dr Szabó László Zsolt, az MTVA elnöke Fotó: Szabó Gábor - Origo

A beolvadás biztosítja, hogy a gazdasági társaságok ne jogutód nélkül szűnjenek meg. A társaság rádiós, televíziós, online és hírügynökségi szolgáltatást egyaránt nyújt.

Az M1 március óta nem az, ami volt

Hamarosan nyolc állami tévécsatorna lesz fogható, az M1 pedig megszűnt általános csatorna lenni, és hírtévévé alakult. A közmédiás átalakuláskor volt tévéseket kérdeztünk arról, kell-e ennyi, államilag finanszírozott tévé, van-e értelme hírtévét üzemeltetni a nézettségcsökkenés mellett is. A válaszadók közt híradósok, ismert MTV-sek vannak, elmondja többek közt Bánó András, Aczél Endre, Pálfy G. István, Egri János, Vágó István, hogy mit gondol. A cikket itt olvashatja.

A hazai televíziózás őskoráról itt olvashat, Vitray Tamás, Egri János, Vágó István, Rózsa György és a volt tévéelnök, Szomszédok-rendező Horváth Ádám is adomázott az MTV korábbi éveiről. A nézettséget is elemeztük, méghozzá 1998-tól.