Vidus Gabriella az RTL Magyarország új vezérigazgatója

2015.07.01. 18:44

Kolosi Péter programigazgató vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját, Rudas András továbbra is az RTL Magyarország Felügyelő Bizottságának elnöke marad.

Az RTL Group a mai nappal Vidus Gabriellát nevezte ki az RTL Magyarország új vezérigazgatójává. Kolosi Péter a társaság vezérigazgató-helyettese lett, programigazgatóként továbbra is felel a zászlóshajóként működő RTL Klub és a hét kábelcsatorna műsoraiért.

Vidus GabriellaForrás: RTL Sajtóklub

Andreas Rudas, az RTL Group közép- és kelet-európai régióért felelős alelnöke, aki 2015 márciusában ideiglenes vezérigazgatóként vette át az RTL Magyarország vezetését, továbbra is a társaság felügyelő bizottságának elnöke marad. 

"Vidus Gabriellának kulcsszerepe volt abban, hogy csatornacsaládunk egyértelműen a magyar reklámpiac vezetője lett, és hogy az R-Time kereskedőház hatékony, valamint rugalmas szolgáltatóvá válhatott. Átfogó ismeretekkel rendelkezik az RTL Groupról,  ismeri vezetési kultúránkat és a nemzetközi televíziós ipart. Víziója és dinamikus vezetői egyénisége új fejezetet nyit majd az RTL Magyarország sikersztorijában. Gratulálok Kolosi Péternek vezérigazgató-helyettessé való kinevezése alkalmából. Programmingismeretei és az új trendekre való nyitottsága tették lehetővé, hogy nézőközönségünk folyamatosan növekedjen, és egy erős, rendkívül kiegyensúlyozott csatornacsaládot tudjunk felépíteni. Nagyon örülök, hogy a helyi vezetőség tagjai közül egy ilyen fiatal és dinamikus vezetői párost tudtunk kinevezni" – mondta Andreas Rudas.

Kolosi PéterForrás: RTLKLUB

Vidus Gabriella feladata 2008 óta az RTL Magyarország és az R-Time által képviselt külső csatornák reklámstratégiájának kialakítása és megvalósítása volt. Pályafutását ügyfélkapcsolati menedzserként kezdte a TV2/MTM-SBS társaságnál 1997-ben, majd 2000-ben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol 2002-től értékesítési vezetőként dolgozott. Az R-Time 2004-es megalakítása óta az ő feladatkörébe tartozott az értékesítési csapat vezetése és a főbb partnerekkel, így az AXN és a Discovery Channel társaságokkal való kapcsolattartás is.

Kolosi Péter 1994-ben kezdte pályáját a Magyar Televíziónál, kezdetben riporter, majd vezető szerkesztő, később műsorvezető lett. Az RTL Klub megalakulása – 1997 szeptembere – óta dolgozik a csatornánál, kezdetben a Fókusz főszerkesztőjeként és műsorvezetőjeként. 2001 júliusában lett az RTL Klub programigazgatója. Az RTL Magyarország PR- és kommunikációs tevékenységét is ő felügyeli, valamint 2013 óta az RTL Horvátország Felügyelő Bizottságának tagja.

Márciusban távozott a volt vezér

Mint megírtuk, az RTL Magyarország március 10-én Andreas Rudast azonnali hatállyal nevezte ki az RTL Magyarország ideiglenes vezérigazgatójává.

Amióta a Marketing & Média szaklap megszavaztatja a szakmával az év legbefolyásosabb médiaszemélyiségét, a távozó, leváltott Dirk Gerkens hétből hétszer végzett a lista élén, noha tavaly Simicska Lajos felzárkózott a második helyre. 2015-ben sem Simicska, sem Gerkens nem került már a top 10-be, de Vidus már a lista élére került – azaz a döntés nem lepte meg a médiaszakmát.