Hál' istennek Zita is előkerült!

Már nem reggel megy a Balatoni nyár
Vágólapra másolva!
Végignéztünk egy Balatoni Nyár-adást, funkcióját ellátja, csak azt nem értjük, miért ment délutánra. A vendégek épp elég időt kapnak, hogy népszerűsítsék, amit szeretnének, de még ne legyenek unalmasak – és egy lefagyás tarkította a műsort.
Vágólapra másolva!

Műsorvezetők: A fiatal, de rutinos Rátonyi Kriszta mellett Sipos Dávid Günther jutott mára, az elő percben úgy kapaszkodtak a kezükben szorongatott adásmenetbe, mint fuldoklók a tóban, holott csak négy-öt nevet kellett volna megjegyezni. Utána azért belelendültek, nem lesték folyton a papírdarabot, viszont

túl szolgaian tették fel a néhol banális kérdéseket.

A Munkaügyek sorozat három szereplője is vendég volt: elsőre azt kérdezték tőlük, hogy milyen a közös munka, másodjára pedig azt, hogy mennyire hasonlítanak a karakterre... A szerkesztők itt nem tették oda magukat.

Már nem reggel megy a Balatoni nyár Forrás: MTVA

Hiba: 12 percet kellett várni az első technikai hibára, akkor a kicsit távolabbról bejelentkező Kraszkó Zita merevedett meg a képernyőn, egy mondat közepén: előtte épp a Kékszalagról és arról beszélt, hogy kigyulladt valami a hajón. A műsorvezetők aggódva pislogtak, majd a Lángolj című dal jött, stílszerűen, Wolf Katitól, aki egyben az első vendég volt a csütörtöki műsorban.

Zita sorsa erősen aggasztotta Rátonyiékat,

mert 40 perc alatt még kétszer szóba hozták a nagy forróságban is lefagyott kolléganőt. Egy óra után előkerült, roppant vidáman: „én sem tudom, hol vagyok, háháhá!" – kacarászott egy vitorlás fedélzetén.

Vendégek: voltak zenészek, Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítója, vagy Wolf Kati, a témák nyolc-tíz percben váltották egymást, ami rendben van, nem túl rövid idő, de nem is unalmasan hosszú. Előbbi fesztivált népszerűsített, utóbbi promózhatta új dalát, ahogy az ilyen műsorokban megszokhattuk. Volt szigorú katonaember a TEK-től, aki „kiképzési objektumokról" beszélt, és rettentő hosszan arról, mi kell ahhoz, hogy mesterlövész legyen valaki. Ez legalább negyvenhat embert érdekel itthon, talán épp nézték az adást. Erdei Zsolt sportról, táborról értekezett, hiteles, kedvelt figura.

Forrás: MTVA

Humor: KAP és Litkai Gergő próbál meg becsempészni némi viccelődést a közszolgálati műsorba, több-kevesebb sikerrel. Alapvetően egyik sem érdemtelenül lett ismert, és röhögtünk már sokat poénjaikon, de a mai blokk a strandbiztonságról csak közepesre sikerült.

Időzítés: Ez a műsor a korábbi években reggel ment ,még az M1-en, ám 2015-re valamiért átkerült délutánra, 16 órától 17.40-ig ment a csütörtöki adás. Nem akart korán kelni a stáb, nem lehet vendégeket kicibálni a stég mellé reggel hét negyvenre? Vagy nem akarta a Duna TV, hogy a TV2-es Mokka és az RTL-es 8:08 Minden Reggel elszippantsa a lehetséges nézőket, és ezért csúsztatta egy délutáni holtsávba, amikor nincs konkurencia?

Forrás: MTVA

Műsorélmény: az operatőri munka, a vágások rendben voltak, és mivel közszolgálati tévéként nem nyomhatnak 3 hosszabb reklámblokkot óránként, 50 perc is eltelt, mire szpotokat láttunk. Addig fel-feltűntek témaszponzorok, de nem zavaróan, nem tolakodóan. 70 perc alatt két, 90 perc alatt három gasztroblokk sok, bármennyire is étvágygerjesztő, amin a séf ügyködik.

A képek egy korábbi adásból vannak. A műsorról itt olvashat hosszabban.

Szavazzon!

Szereti a Balatoni nyár műsort a Duna tévén?