Minden Szulejmán-rajongónak itt a helye!

Szulejmán
Vágólapra másolva!
A napokban rendezték meg Budapesten az első Szulejmán-találkozót, ahova az RTL Klubon futó sorozat rajongóit várták. A török széria népszerűsége itthon töretlen, nagy volt a népharag, mikor a Celeb vagyok, ments ki innen! indulása miatt ősszel a csatorna egy időre eltűntette a képernyőről. Az első rajongói találkozón török zene szólt, hastáncosok szórakoztatták a megjelenteket, és szulejmános nyereményekért lehetett játszani. A szervező, Sánta Andrea mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

"Tavaly törött lábbal érkeztem haza külföldről, ahol dolgoztam, és a Facebookon azt láttam, hogy több ismerősöm is a Szulejmánról posztol, képek és beszélgetések tűntek fel sorra az RTL Klub sorozatáról. Mivel úgysem tudtam elhagyni a lakást, elkezdtem nézni a szériát, a másfél hónapos felépülés alatt 98 részt láttam" - mesélte Sánta Andrea, akitől a rajongói találkozó ötlete származik.

Több rajongói oldal is működik, az egyik találkozót is szervezett RTL Klub

Sokan örültek a találkozó ötletének

Csatlakozott a magyar nyelvű rajongói oldalhoz, ahol beszélgetések folytak a szériáról, itt merült fel az ötlet, hogy a tagok találkozzanak.

Mikor felvetettem az ötletet, hogy találkozzunk, sokan kedvelték, és elkezdődött a szervezés, amiben egy 72 éves néni segédkezett, lényegében ketten alakítottuk ki az ingyenes programot."

A kvízjátékban a szereplők életéről tettek fel kérdéseket Forrás: RTL Klub

Hastáncosok, török zene és nyeremények várták a találkozó résztvevőit. "Sajnos nem volt élő zene, felvételről mentek dalok, köztük megszólaltak a Szulejmán-ban hallottak is. A csoport egyik tagja nagyon jól rajzol, ő készített több képet a szereplőkről, ezeket ki lehetett színezni a kisebbeknek.

Hastáncos produkciók voltak, és két kiadó is ajánlott fel a sorozattal kapcsolatban kiadott könyveket nyereményként.

Kvízkérdéseket állítottunk össze a sorozat szereplőivel és cselekményeivel, a helyes megfejtők is kaptak ajándékot, és egy blog írói is eljöttek, akik Isztambullal, a török kultúrával foglalkoznak – ők az epizódokban látott ékszerekhez hasonló darabokat hoztak magukkal."

Kifestőkkel is készültek a szervezők Forrás: Sánta Andrea

Tervezik a következőt

A szervező szerint ahhoz képest, hogy itthon ennyire szeretik a történetet, és ilyen sok rajongói oldal működik a neten, nem volt túl sok érdeklődő.

A szervezők elégedettek a programokkal, de több érdeklődőre számítanak Forrás: Sánta Andrea

"Úgy gondolom, nagyon jó programokat sikerült összeállítanunk, viszont nem tudtuk nagyon reklámozni az eseményt.

hasonló és újabb programokkal színesítve. Úgy gondolom, ritka, hogy egy sorozat kedvelői így összejárjanak, jó lenne, ha az első találkozón kialakult kapcsolatok megmaradnának, tovább erősödnének."