A napokban rendezték meg Budapesten az első Szulejmán-találkozót, ahova az RTL Klubon futó sorozat rajongóit várták. A török széria népszerűsége itthon töretlen, nagy volt a népharag, mikor a Celeb vagyok, ments ki innen! indulása miatt ősszel a csatorna egy időre eltűntette a képernyőről. Az első rajongói találkozón török zene szólt, hastáncosok szórakoztatták a megjelenteket, és szulejmános nyereményekért lehetett játszani. A szervező, Sánta Andrea mesélt az Origónak.

"Tavaly törött lábbal érkeztem haza külföldről, ahol dolgoztam, és a Facebookon azt láttam, hogy több ismerősöm is a Szulejmánról posztol, képek és beszélgetések tűntek fel sorra az RTL Klub sorozatáról. Mivel úgysem tudtam elhagyni a lakást, elkezdtem nézni a szériát, a másfél hónapos felépülés alatt 98 részt láttam" - mesélte Sánta Andrea, akitől a rajongói találkozó ötlete származik.

Több rajongói oldal is működik, az egyik találkozót is szervezettRTL Klub

Sokan örültek a találkozó ötletének

Csatlakozott a magyar nyelvű rajongói oldalhoz, ahol beszélgetések folytak a szériáról, itt merült fel az ötlet, hogy a tagok találkozzanak.

"Minőségi sorozat a Szulejmán, gyönyörűek a díszletek, a ruhák és az ékszerek, nagyon látványos, profi munka. Mikor felvetettem az ötletet, hogy találkozzunk, sokan kedvelték, és elkezdődött a szervezés, amiben egy 72 éves néni segédkezett, lényegében ketten alakítottuk ki az ingyenes programot."

A kvízjátékban a szereplők életéről tettek fel kérdéseketForrás: RTL Klub

Hastáncosok, török zene és nyeremények várták a találkozó résztvevőit. "Sajnos nem volt élő zene, felvételről mentek dalok, köztük megszólaltak a Szulejmán-ban hallottak is. A csoport egyik tagja nagyon jól rajzol, ő készített több képet a szereplőkről, ezeket ki lehetett színezni a kisebbeknek. Hastáncos produkciók voltak, és két kiadó is ajánlott fel a sorozattal kapcsolatban kiadott könyveket nyereményként. Kvízkérdéseket állítottunk össze a sorozat szereplőivel és cselekményeivel, a helyes megfejtők is kaptak ajándékot, és egy blog írói is eljöttek, akik Isztambullal, a török kultúrával foglalkoznak – ők az epizódokban látott ékszerekhez hasonló darabokat hoztak magukkal."

Kifestőkkel is készültek a szervezőkForrás: Sánta Andrea

Tervezik a következőt

A szervező szerint ahhoz képest, hogy itthon ennyire szeretik a történetet, és ilyen sok rajongói oldal működik a neten, nem volt túl sok érdeklődő.

A szervezők elégedettek a programokkal, de több érdeklődőre számítanakForrás: Sánta Andrea

"Úgy gondolom, nagyon jó programokat sikerült összeállítanunk, viszont nem tudtuk nagyon reklámozni az eseményt. Akik eljöttek, mind pozitív visszajelzést adtak, úgyhogy tervezzük a következő alkalmat, hasonló és újabb programokkal színesítve. Úgy gondolom, ritka, hogy egy sorozat kedvelői így összejárjanak, jó lenne, ha az első találkozón kialakult kapcsolatok megmaradnának, tovább erősödnének."