A 100 legjobb nő a tévéből, 1. rész: Katheryn Winnick

Vikingek, Katheryn Winnick
Katheryn Winnick
Vágólapra másolva!
A Vikingek sorozat hősnője három éve remekül hozza a harcias, mindenre elszánt, de azért mindvégig nő Lagerthát. Az ukrán ősökkel rendelkező kanadai színésznő listánk első szereplője.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről-hétre, a magyar és külföldi színészeket pedig nem rangsoroljuk. Az első férfi befutónkat itt találja.

Vállalható partner egy hollywoodi partira Forrás: AFP/Rachel Murray



Katheryn Winnick a jelenleg is futó, harmadik évadját már letudó Vikingek ellenállhatatlan hősnője, itthon a Viasat6 adja a sorozatot. Lagerthát alakítja benne, a főszereplő Ragnar első feleségét, akit aztán a viking vezér lecserél egy másikra.

Kislányként már harcművészetekkel foglalkozott Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

A karakter kőkemény, harcban, csatában vakmerő, de persze adott pillanatban érzelmes és szerelmetes asszony is. Látszólag nem is idősebb, mint sorozatbeli fia, Björn, azonban Alexander Ludwig 1992-es születésű, mai cikkünk főszereplője viszont 1977-es. A Canadian Screen Awards is felfigyelt rá, a legjobb drámai alakításoknál került szóba a neve, jelölést kapott tavaly.

Nyáron várhatóan eljegyzik Forrás: AFP/Jason Kempin

A közel 1,70 magas színésznő ukrán felmenőkkel bír, folyékonyan beszéli a nyelvet. Katerena Anna Vinitska néven született, nyolcéves koráig nem is tudott angolul. Nem csak a tévé képernyőjén harcias, a valódi életben sem javasoljunk senkinek, hogy erőszakoskodjon vele (vagy bárkivel) egy sötét ontariói zsákutca végében, ugyanis

gyerekkora óta harcművészetekkel foglalkozik,

állítólag 13 évesen feketeöves volt, majd taekwondót oktató klubokat nyitott szülővárosában. Országos versenyen egy ezüst a legjobb eredménye, nem véletlenül került tehát egy történelmi, de akciókkal teli sorozatba.

A Vikingek sorozatban is gyönyörű Forrás: History

Egyik testvére sem egy punnyadt kispolgár, a kanadai seregben szolgál, Afganisztánt is megjárta. A lány harciassága gyerekkorban pedig odáig vezetett, hogy 14 évesen egy nyári táborból hazaküldték, viselkedési problémák miatt.

A jelenleg Los Angelesben élő Katheryn a Vikingek előtt is ismert volt már,

hiszen játszott Charlie Sheennel (Pillantás Charlie Swan képzeletébe), Al Pacinóval (Született gengszterek), feltűnt Kurt Russell és Matt Dillon mellett A lopás művészetében. Más filmekben Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Katherine Heigl mellett volt látható.

Smink nélkül, viking asszonyként Forrás: History

Kisebb szerepe volt a Gyilkos elmékben, a New York-i helyszínelőkben, a Doktor House-ban, az Esküdt ellenségekben, a Nikitában, a Célszemélyben, de a Dr. Csontban hosszabban láthatták a magyar nézők is, hét részben kapott szerepet. A Vikingek harmadik évadja vége felé úgy tűnt egy darabig, hogy hullnak a főbb karakterek, mint a legyek, de Lagertha a súlyos párizsi kaland után él és virul, minden férfinéző örömére, biztosan visszatér a negyedik évadra – és kapott egy újabb szerelmi szálat is.

Jó választás volt a szerepre, szó se róla Forrás: History

Hogy egy kis magánélet is legyen: 2015 július elején a művésznő állítólag barátjával együtt válogatott gyűrűt, és bennfentesek már nagyon közeli az eljegyzés. Informátorok szerint ezer fokon izzik kapcsolatuk, Katheryn pedig „őrülten szerelmes". Az ukrán-kanadai viking nő elkelni látszik tehát, de ettől még a listánkon a helye.

Ön kit szeretne látni a top 100 férfi és nő listáján? Írja meg nekünk!