Ezért kerül le a képernyőről Kasza Tibi műsora

Kasza Tibor Kasza Tibi TV2 Kasza Tibor interjú
Kasza Tibor interjú
Vágólapra másolva!
Hatvan adást élt meg a Kasza! show, ami a Super TV2-n rajtolt, majd negyedik évadjára átkerült a TV2 képernyőjére. A beszélgetős műsor a késő esti órákban ment, a műsorvezető szerint szép nézettséget hozott a csatornáknak, nem elégedetlenségből nem számolnak vele ősztől. Kasza Tibi az Origónak elmondta, hogy a formátum meglehetősen kimerült, vendégeit gyakran újra el kellett hívnia, már nem tudott újat nyújtani a show a nézőknek. Úgy véli, a pihentetés valószínűleg jót fog tenni, az pedig nincs kizárva, hogy később folytatja.
Vágólapra másolva!

Kezdetben sok kritikát kapott a Kasza!, majd a második évadra belendült, korrekt nézettséget és pozitív visszajelzést hozva a csatornának. "A második évadtól jobban ráéreztünk a műfajra, sikerült jó irányba elmozdulni. Úgy gondolom, szórakoztattuk a nézőket, ami egy maréknyi ember rengeteg munkájának volt köszönhető. A negyedik évad már nagyon pörgős volt, élőben énekeltek és zenéltek a popsztárok, azonban be kellett látni, hogy a formátum hatvan epizód alatt elfáradt" - mesélte a műsor vezetője.

Nem lehet hosszú évekig csinálni

"Nem véletlenül nem próbálkozik itthon ezzel a műfajjal senki, borzasztóan összetett munkáról van szó, keményen kell hajtani, hogy minden működjön. Tizennégy epizód készült el egy-egy évadra, plusz a best of-adások, ami szerintem nagyon szép szám. Most mindenütt azt olvasni, hogy elkaszálták, nincs szükség rá, ősszel nem kell a TV2-nek.

Egyrészt a csatorna részéről senki nem mondta, hogy nem mehet tovább később, másrészt nem elégedetlenség miatt szüneteltetik."

A negyedik évadra lett igazán pörgős a show Fotó: Polyak Attila - Origo

Négy évad alatt kétszáznál több vendég fordult meg a műsorban, adásonként három-négy meghívott volt. "Magyarországon nincs annyi sztár, amennyit el lehetne hívni, idővel újra felbukkantak ugyanazok az arcok. Caramel például négyszer volt nálam, és másokat is több alkalommal hívtam. Egyszerűen nem történik annyi minden a magyar sztárvilágban, hogy hosszú évekig lehessen vinni egy ilyen tévéshow-t, épp ezért nem amerikai műsorokkal kell összevetni."

"Amennyiben egy Caramel, Osvárt Andi, Nagy Feró, Bochkor Gábor-évad után nem akarunk egy Bochkor Gábor, Nagy Feró, Osvárt Andi, Caramel-évadot készíteni, akkor

Most sajnálom igazán, hogy anyám nem a Kovács nevű udvarlójával jött össze, akkor nem lenne most ennyi poén azzal kapcsolatban, hogy elkaszáltak" - mondta.

Megvan a lehetőség a folytatásra

A műsor mellett rá is fér egy kis pihenés, a tavaszi évad végén ezt jelezte is a csatornának. "Szerkesztőként, vágóként és zenei producerként is dolgoztam a műsorban, heti hat napot ültem a vágószobában a TV2-nél. Jókor jön ez a kis szünet nekem is, nagy energiákat emésztett fel a munka."

Ő is pihenni szeretne, sokat dolgozott az adásokon Forrás: facebook/Kasza Tibi

"Büszke vagyok rá, hogy bár kedd este 22.35-kor kerül adásba, megvolt a masszív nézőtábora. Tudom, hogy hétköznap este nem ülnek sokáig a képernyő előtt az emberek, mikor másnap mennek kora reggel dolgozni, de így is jól ment ebben az idősávban. Ha probléma lett volna vele, nem ment volna négy évadon keresztül" - tette hozzá.

Ebben a műsorban is benne van a folytatás lehetősége, nem kell temetni a formátumot. "Az uborkaszezonnak is köszönhető, hogy ilyen szavakkal jelennek meg cikkek, azt sugallva, hogy elbukott a show, csalódás volt a csatornának. Jelzem, hogy ez nincsen így, szégyenkezni abszolút nincs okom. A TV2 videói közt milliós nézettséggel találhatók meg linkek, szó sincs arról, hogy szabadulni akarunk tőle vagy tőlem.

A rosszakaróimnak üzenem, hogy biztosan látható leszek ősszel a TV2 képernyőjén, más műsorokban is számítanak rám, akárcsak eddig – műsorvezetőként, zsűritagként vagy egyéb szerepekben."

Egyre fontosabb az online jelenlét

Facebook-profiljának jelenleg 400 ezer követője van, naponta csatlakoznak új tagok a rajongótáborhoz. "A közösségi oldalamnak is ugyanaz a titka, mint a tévéműsornak: egyik sem műmájer, megjátszott dolog, hanem tiszta és őszinte. Megmutatom azt a fanyar humort, amivel szemlélem a világot, mostanában pedig rámentem arra, hogy videotartalmakat tegyek fel. Hiszek abban, hogy az online jelenlétnek egyre nagyobb lesz a jelentősége az emberek életében."

Fontosnak tartja az online jelenlétet Fotó: Polyak Attila - Origo

"Napi 1200-1500 taggal bővül az oldal, és nem fizetek senkinek azért, hogy csatlakozzon. Aki nem érti, hogy lehet ilyen magas számot elérni, az mindig valami simlisséget sejt a háttérben. Pedig nálam nincs ilyen, nekem az emberek fontosak, illetve ráéreztem arra, hogy milyen tartalmakat szeretnek, mire kíváncsiak, és mi az, amire ugranak.

Jó érzéssel tölt el, hogy a magyar Facebook-felhasználók között rendszeresen a legjobb háromban vagyok az oldal bővülését illetően,

valamint a videóimat is százezrek kattintják egy nap. Ősszel az online felület mellett a tévében is láthatnak a nézők, ebben mindenki biztos lehet."