Nagymamaként tér vissza a Dallas sztárja

Fear The Walking Dead
Vágólapra másolva!
A következő tévés évad hivatalosan csak szeptemberben indul, azonban addig is lesz látnivaló: Denis Leary rocksztárt, a Dallas Samanthájaként ismert Linda Gray nagymamát játszik, de például a Star Trek Picard kapitánya, Patrick Stewart is visszatér a képernyőre. Pár tipp azoknak, akik már nagyon unják a sok ismétlést a tévében.
Vágólapra másolva!

Hagyományosan szeptemberben jönnek csak az új sorozatok, az amerikaiaknak azonban addig sem lehet okuk panaszra, legalább hét jó széria érkezik még náluk a nyáron. A Ments meg! tűzoltója, Denis Leary ezúttal a rock világába viszi a nézőket, de vajon min dolgozik épp Jerry O'Connell vagy Steven Spielberg? Megmondjuk azonnal, íme, az általunk legjobban várt nyári sorozatok.

Nálunk a Sex&Drugs&Rock&Roll az egyik legjobban várt új sorozat

Sex&Drugs&Rock&Roll (július 16., FX)

A címéből könnyen kitalálható, hogy miről fog szólni a Denis Leary (Ments meg!) fejéből kipattant sorozat: egy Johnny Rock nevű zenészről, aki egy rockbanda frontembereként veti bele magát az éjszakába. Az énekest Leary játssza, de többek között a Miért éppen Alaszka? Chris nevű rádiósa, vagyis John Corbett is megjelenik.

Kinek javasoljuk? Annak, aki nagyon szerette a Rescue Me-t, mert a vagány, piás karakter alighanem marad. Rock and roll életforma volt Hank Moodyé is a Kaliforgiá-ban, ezen sorozat kedvelőinek is bejöhet.

Significant Mother (augusztus 3., The CW)

A történet középpontjában egy vendéglátós srác, Nate (a Született feleségek-ben és a 90210-ben is látott Josh Zuckerman) áll, aki egy üzleti útról arra tér haza, hogy a legjobb barátja és szobatársa összejött az anyjával.

Kisebb szerepekben több sztár megjelenik,

Nate nagyanyját például a Dallas Samanthája, Linda Gray játssza, mellette pedig Denise Richards és Jerry O'Connell is feltűnik.

Kinek javasoljuk? Az előzetes alapján hangulatban a Happy Endings-hez helyeznénk közel, de ha azt nézzük, hogy problémás szülővel operáló vígjátékról van szó, akár az Így neveld a faterodat kedvelőinek is bejöhet. A Dallas-rajongók pedig nosztalgiázhatnak.

Mr. Robinson (augusztus 5., NBC)

Az Ananász expressz és a Vissza a jelenbe című filmekben látott Craig Robinson A hivatal után elvállalta második komolyabb tévés szerepét: a Mr. Robinson-ban egy zenészt játszik, aki a turnék mellett tanári állást vállal, megállapodik egy iskolában, ahol az új élethelyzet mellett az egyedülálló anyukák is kihívást jelentenek a számára. A hivatal-t nem véletlenül emlegettük, annak producerei viszik a projektet.

Kinek javasoljuk? A fentiek alapján elsősorban A hivatal rajongóinak, illetve azoknak, akik szeretnének egy kevésbé nyálas, kicsit funkysabb Glee-t látni – a sorozatban ugyanis sok zenés betét is lesz.

Blunt Talk (augusztus 22., Starz)

A vígjátéksorozat egy angol hírolvasóról szól, aki Los Angelesbe költözik, miután kapott egy talkshow-t az amerikai tévében.

A nem éppen tiszta életű képernyőst a Star Trek Picard kapitánya, Patrick Stewart játssza,

a szériát pedig az Író és kamuhős alkotója, Jonathan Ames készíti, a Family Guy-ért felelős Seth MacFarlane közreműködésével.

Kinek javasoljuk? A brit-amerikai ellentétek bemutatása miatt a Sikersorozat kedvelőinek, egyébként meg azoknak, akik szeretnek benézni az amerikai televíziózás kulisszái mögé – mondjuk, akiknek bejött A stúdió.

Public Morals (augusztus 25., TNT)

A hatvanas évek New Yorkjában játszódó rendőrségi dráma a helyi erkölcsrendészet mindennapjait mutatja be. A főszerepet a Törtetők pár epizódjában is látott Edward Burns játssza, aki pár epizódba íróként és rendezőként is besegített. A társát Michael Rapaport alakítja, executive producerként pedig Steven Spielberg is benne van.

Kinek javasoljuk? Akiknek a Mad Men – Reklámőrültek vége óta hiányzik a hatvanas évek New Yorkjának hangulata, valamint azoknak, akiket a gyilkossági csoport munkáján kívül más is érdekel a rendőrség napi rutinjából.

Narcos (augusztus 28., Netflix)

Durva sorozatra számíthatunk, hiszen

a téma a kolumbiai Medellín drogkartellje lesz,

annak vezetőjével, a politikára is hatással lévő Pablo Escobarral a középpontban. A főszerepet a brazil Wagner Moura (Trópusi paradicsom, Elit halálosztók 1-2) kapta, az írók között a Hannibal-ba besegítő Chris Brancato és az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék pár epizódját jegyző Paul Eckstein is ott van.

Kinek javasoljuk? Az olasz Gomorra című sorozat kedvelőinek, esetleg a Drót nézőinek.

Fear the Walking Dead (augusztus, AMC)

Pontos premierdátum még nincs, de várhatóan augusztusban érkezik a The Walking Dead spin-offja, a Fear the Walking Dead is. A Los Angelesben játszódó előzménysorozat a zombiapokalipszis kezdetét mutatja be, azt a folyamatot, ahogyan a járvány elindul. A szériáról többször cikkeztünk már, több előzetesét is bemutattuk.

Kinek javasoljuk? Persze azoknak, akiknek bejött a Walking Dead és a Z Nation. Azoknak, akik azt hiszik, hogy életük szörnyű, nyomorúságos – mert a zombiapokalipszis láttán meggyőződhetnek arról, hogy vannak sokkal szörnyűbb forgatókönyvek is az életre.