Kelendő a magyar kórházi dráma

Végh Judit, Jóban Rosszban, TV2
Vágólapra másolva!
Szépen ment szerdán a Jóban Rosszban, de az estét megint elvitte az RTL Klub. Szulejmán magyar serege ellenállhatatlan.
Vágólapra másolva!

Lefelé megy az Asztro Show, amely az amúgy piacvezető RTL Klubon olyan alacsony nézettséget hoz, hogy a grafikonon szinte nem is látszik. Az ilyesfajta tévés jósműsorok persze nem a nézettségről szólnak, de alaposan lehúzza a tévét délben, mint lejjebb is látható. Felfelé tart Végh Judit, ugyanis teljes lakosságban a Jóban Rosszban szépen teljesített. Vele tart Monika Baumgartner, a Hegyi doktor újra rendel című sorozatból, amely adásideje alatt a Duna TV-t a legnézettebb csatornává tette.

Reggel kilencig a TV2 uralkodott teljes lakosságban, utána előzött a Duna, és el is vitte a délelőttöt – jól jön egy Don Matteo, Terence Hill a háznál.

Forrás: Origo / Nielsen

Délután a Cool előzött be egy rövid időre, amúgy a TV2-in időztek főképp a tévézők. Már a Magánnyomozók ismétlése is kelendő volt, utána három telenovella hozta a nézőket.

Forrás: Origo / Nielsen

Este 20.30 jött felfelé a Duna, utána azonban alaposan visszaesett, és hasonló történt a TV2-vel, amely a kórházas szappanoperája végéig tartotta magát, majd zuhanni kezdett. Mindkét jelenség szoros összefüggésben van azzal, hogy a nép át-átkapcsolt az Éjjel-nappal Budapestre és a Barátok köztre, utána pedig hadrendbe és csatasorba álltak a Szulejmán-hívek is, II. Lajos nagy bánatára.

Forrás: Origo / Nielsen

Alább pillantást vethetünk a napi oszlopgrafikonra is, amelyből kitűnik, hogy a két nagy kereskedelmi tévé után nagy űr jön, a Cool pedig szorongatja bőszen a Dunát. 3 százalékon áll az M4 sporttévé, az M1 hírtévé pedig 2,3 százalékkal került a legnézettebb tízbe.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.