Tényleg ezek a legrosszabb tévéműsorok?

Celebrity Sightings In Los Angeles - October 15 2012 Celebrities Two People Celebrities|Two People LOS ANGELES, CA - OCTOBER 15: June Shannon and Alana Thompson 'Honey Boo Boo' are seen at The Grove on October 15, 2012 in Los Angeles, California. (Photo b
LOS ANGELES, CA - OCTOBER 15: June Shannon and Alana Thompson 'Honey Boo Boo' are seen at The Grove on October 15, 2012 in Los Angeles, California. (Photo by JB Lacroix/WireImage)
Vágólapra másolva!
Megnéztük, hogy az IMDb felhasználói miket tartanak a legrosszabb tévés produkcióknak, és volt pár meglepő találatunk. Hogy az élen trashrealityk szerepelnek, azt megmondtuk volna előre, azon viszont elcsodálkoztunk, hogy az első húszban olyan egykori közönségkedvencek is szerepelnek, mint a Baywatch vagy a Hetedik mennyország. Ön szerint is ezek a legócskább tévés produkciók?
Vágólapra másolva!

Sok sorozat- és filmrajongó kapásból az IMDb-re kattint, ha felkeltette az érdeklődését egy produkció – hogy megnézze, mennyire értékelték azok a felhasználók, akik már látták. Az Internet Movie Database, röviden IMDb az internet legismertebb és legnagyobb filmes adatbázisa, amely egy Usenet-hírcsoportból nőtte ki magát, 1993-ig rec.arts.movies néven volt elérhető, ezután került csak át az internetre.

A Honey Boo Boo színre lép a legrosszabb tévéműsor? Forrás: WireImage/2012 JB Lacroix/Jb Lacroix

Rengetegen használják tehát, és a top 250-et, vagyis a felhasználók által legjobbnak ítélt filmek listáját szokták is idézgetni – jelenleg, a cikk írásakor

A remény rabjai és A keresztapa áll holtversenyben az első helyen,

mindkettő 9,2 csillagos átlaggal rendelkezik a maximális 10-ből. Létezik természetesen ennek a listának a fordítottja is, amely a legrosszabbnak tartott filmeket gyűjtötte össze, e szerint

a Saving Christmas és a Kod Adi K.O.Z. a világ legócskább filmjei.

De mi a helyzet a tévéműsorokkal? A legrosszabbakról itt is van egy majdnem ezer címet számláló lista, amely azokat a produkciókat sorolja fel, amelyekre legalább ötezer szavazat érkezett. Így például a Barátok közt nem szerepel itt, pedig 2,5-ös átlagával át is vehetné az elsőséget – viszont kevesebb mint háromezren voksoltak rá. De lássuk, mit tart a legrosszabb tévéműsornak a nagy többség!

1. Honey Boo Boo színre lép

Értékelés: 2,7. Reality volt egy nem túl szép és nem túl okos kislányról, aki ráadásul olyan ízesen beszélt, hogy feliratozni kellett – mindezek ellenére gyermekszépségversenyeken vett részt. Egész családja annyira egyszerű, a műsor pedig annyira taszító társadalmi jelenséget mutatott be, hogy a South Park-nak is muszáj volt kiparodizálnia. A műsor végül egy molesztálási ügy miatt 2014-ben lekerült a képernyőről, Honey Boo Boo „legjobb” pillanatait azonban megnézhetjük itt:

2. Keeping Up with the Kardashians

Értékelés: 2,8. Hihetetlen, de már a tizedik évadjánál tart a Kardashian lányok mindennapjait bemutató realitysorozat, miközben több spin-offja is készült. A három nővér,

Kim, Kourtney és Khloé igazi celebek, akik nem sok mindent tettek le eddig az asztalra, ellenben mindenki ismeri őket

– tulajdonképpen csak arról híresek, hogy híresek. Nézzen bele a tizedik szezonba, amelyben mostohaapjuk, Bruce (ma már Caitlyn) Jenner nemátalakító műtétje is szerepet kapott:

3. House of Payne

Értékelés: 3,2. Tyler Perry projektje volt, szitkom egy családról, amelynek rengeteg különböző korú tagja él együtt egy házban – ami számos, elvileg vicces helyzetet eredményez. A sorozat nyolc évadon keresztül ment, 254 epizódja készült, amivel

a leghosszabb olyan szériává vált, amelynek főbb szereplői afroamerikaiak.

4. The Hills

Értékelés: 3,4. A magyar MTV-n is látott realitysorozat Lauren Conradot mutatja be, amint Los Angelesbe költözve megpróbál elhelyezkedni a divat világában. A műsorban fontos szerepet kapott barátnője és lakótársa, Heidi Montag is, akivel már korábban láthatók voltak a Laguna Beach című valóságshow-ban is.

5. Jersey Shore

Értékelés: 3,5. Szintén láthattuk a magyar MTV-n is a Jersey Shore-t, amelyben nyolc, nem éppen bonyolult fiatal nyaralgatott New Jersey partvidékén. Az olasz felmenőjű csajok és pasik vadidegenként költöztek össze egy tengerparti lakásba, de persze hamar kialakultak közöttük a szerelmek és a konfliktusok is – ordibálásból és verekedésből nem volt hiány, ahogy az alábbi összeállításból is kiderül.

6. Gazdagok és szépek

Értékelés: 3,5. A Jersey Shore-ral holtversenyben áll a Gazdagok és szépek című szappanopera, amely 1987 óta fut, egy időben nálunk is ment.

A széria az 1973-ban indult Nyughatatlan fiatalok testvérsorozataként jött létre,

az évek során több crossover is előfordult a két produkció között. A történet a Forrester családról és divatházukról szól, íme, az első rész:

7. American Idol

Értékelés: 4,1. Az amerikai X-Faktor, vagyis egy énekverseny, amely az Egyesült Államokban keresi a tehetségeket. Azóta már az X-Factor is beszivárgott egyébként az országba, az American Idol azonban így is tartja magát, májusban már a tizennegyedik évadját zárta – igaz, ezután már csak egy szezon készül, a tizenötödik lesz az utolsó. Nézze meg, ki nyerte a legutóbbi versenyt:

8. Hannah Montana

Értékelés: 4,6. Még tinédzserként ezzel a sorozattal vált ismertté Miley Cyrus, 2006-tól pár éven keresztül

ő volt a kiskamaszoknak az, aki most Violetta.

A Hannah Montana egy titkos popsztárról szólt, vagyis egy tinilányról, aki még a legjobb barátai előtt is titkolja, hogy valójában ő az énekesnő, akiért mindannyian rajonganak – csak épp a színpadon van rajta egy paróka.

9. Dancing with the Stars

Értékelés: 4,7. Itthon is ment hasonló műsor Szombat esti láz címmel, az amerikai Dancing with the Stars eredetije azonban a brit Strictly Come Dancing volt.

A műsor lényege, hogy táncolni kevéssé tudó sztárokat eresztenek össze versenytáncosokkal,

és az ő segítségükkel kell előadniuk különféle koreográfiákat. Az itthoni verzió nyertesei között volt Csonka András és Vastag Csaba, az amerikait többek között Nicole Scherzinger, Jennifer Grey és Rumer Willis is megnyerte – utóbbit láthatja alább.

10. Indul a risza!

Értékelés: 4,8. A tízes lista végén szintén egy táncos produkció található, csak éppen ez fikciós alkotás, a Disney csatorna tinisorozata. Két barátnőről szól, akik profi táncosokká akarnak válni, amihez jó ugródeszkának tűnik egy helyi tévéshow. Itt azonban, ahogy az lenni szokott, riválisokkal is meg kell küzdeniük, miközben szólnak a kamaszokat célzó popdalok, a főcímet például Selena Gomez énekelte fel.

Ezután Az amerikai tini titkos élete, majd a Baywatch és a Hetedik mennyország következik a listán, mindhárom 5 csillagos átlagértékelést kapott. Az első húszban még olyan műsorokat találunk, mint a Big Brother vagy a Walker, a texasi kopó, ezeket sem tartották túl nagyra a felhasználók. De valóban a fentiek lennének minden idők legrosszabb tévéműsorai? Szavazzon!

Szavazzon!

Ön szerint melyik a legrosszabb tévéműsor?