Will Smith és Jay-Z rasszista gyilkosságról forgat

2015.07.27. 12:52

Az HBO egy 1955-ben megölt fekete tinédzser, Emmett Till történetét dolgozza fel, Will Smith és Jay-Z is a producerek között van.

Aaron Kaplan (Terra Nova, Barátaim jobb élete, Laura rejtélyei) irányításával készül az HBO-nál az Emmett Till tragédiáját feldolgozó minisorozat, amelyhez producerként Will Smith és Jay-Z is csatlakozott – nem ez az első közös munkájuk, 2014-ben együtt készítették az Annie című filmet is.

Nem ez lesz Will Smith és Jay-Z első közös munkájaForrás: AFP/Charley Gallay

A mostani, egyelőre cím nélküli projekt Emmett Tillről szól, akit 1955-ben Mississippi államban öltek meg tizennégy éves korában –

a bűne csupán annyi volt, hogy kikezdett egy fehér nővel,

a 21 éves Carolyn Bryanttel. Miután randit kért tőle, a nő férje és féltestvére megkeresték Tillt, megverték, kiszúrták a szemét, majd fejbe lőtték, és a testét a Tallahatchie folyóba dobták.

A fiú családja úgy döntött, hogy a pár nappal később megtalált holttestet nyitott koporsóban ravatalozza fel, hogy mindenki láthassa a brutális támadás eredményét. Az eset nagy vihart kavart az Egyesült Államokban, a feketék polgárjogi mozgalmának elindításában is komoly szerepe volt. A fiúról a History is készített egy kisfilmet:

A mostani minisorozatról a producerek személye mellett még nem lehet sokat tudni, egyelőre az írók és a szereplők sincsenek meg, annyi csupán valószínű, hogy hat órában mesélnék el a történetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK