Visszaélnek Borbás Marcsi nevével, feljelentést fontolgat

2015.08.05. 19:31

Borbás Marcsi nevével és műsorával, a Gasztroangyal-lal csalók élnek vissza: edénykészleteket adnak "ajándékba" az áldozatoknak, akiknek később tízezreket kell fizetniük az állítólagos nyereményért. Több jóhiszemű tévénéző engedte már be őket a lakásába, legutóbb Pécsett próbálkoztak ezzel a trükkel. Borbás Marcsi műsorvezető az Origónak mesélt először az ügyről, így szeretné felhívni a nézők figyelmét a visszaélésre.

A műsorvezetőhöz eljutott információk alapján Borbás Marcsira hivatkozva csalók keresnek fel embereket, akiknek ajándékba edénykészletet visznek. "Úgy jutnak be az érintettekhez, hogy azt állítják, a Gasztroangyal rendszeresen nézőjeként egy sorsoláson vettek részt, amin edényeket nyertek. Nem kell érte fizetni, és nem is fog nekik termékbemutatót tartani az illető, csak át kell venniük a dobozt. Több ingyenes termék után azonban az utolsóért már komoly tízezreket kell kifizetni, amivel csak később szembesülnek."

A nézői levekből tudta meg, hogy visszaélnek a nevévelForrás: Borbás Marcsi / Facebook

"Legutóbb Pécsről és környékéről jelezték, hogy ezzel a módszerrel csöngettek be az ott élő emberekhez, de az ország legkülönbözőbb részéről kaptunk már értesítést" - mondta el a műsorvezető.

Borbás Marcsi hozzátette, hogy jelenleg vizsgálják az ügy jogi hátterét, és ha szükséges, feljelentést fognak tenni. "Egyelőre a legfontosabb az, hogy minél több emberrel tudassuk, csalókról van szó. Ha bekopognak ezzel a mesével, azok nem mi vagyunk. A Gasztroangyal-nak ilyen kampánya nincs. Aki követni akarja az aktuális eseményeinket, a Facebookon és a weboldalunkon ellenőrizheti a futó projektjeinket, például a Gasztroangyal Fesztivált, a könyvmegjelenéseket vagy éppen azt, hogy mikor indul az új évad."

Nem szabad bedőlni a csalóknak

"Azt gondolom, ez erkölcstelen szélhámosság. Ijesztő, hogy a nevemet és a műsort felhasználva szélhámosok jutnak be gyanútlan emberek otthonaiba. Sajnos az elmúlt évek során egyre gyakrabban kaptunk ilyen bejelentést, ezért kiemelten fontos, hogy a nézők tájékozódjanak, illetve ennek az ajándéksorsolásnak ne dőljenek be" - tette hozzá.

Borbás Marcsival készült hosszabb interjúnkat ide kattintva olvashatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK