Az X-Faktor 2013-as szériájában vált ismertté az MDC, a háromtagú fiúbanda azóta is aktív: négy videoklipet forgattak az elmúlt egy évben, legutóbb Spanyolországban léptek fel, és egy Arthur Madsen könyv különös videójában is feltűnnek majd. A banda gitárosa, Kiss Dániel mesélt az Origónak.

Szikora Róbert egykori mentoráltjai legutóbb a határon túl bizonyítottak, a Strandkézilabda Európa Bajnokságon léptek fel saját szerzeményükkel. "Kaptunk egy felkérést a KYAT-tól, hogy a European Beach Handball Tourra készítsünk egy dalt. A csapatoknak és a szervezőknek nagyon bejött, úgyhogy esélyes, hogy a jövőben még számítanak ránk. Nagyon örülünk, hogy a Fair Play kapcsán együttműködhettünk Budaörs városával, amit Kálóczi Imrének, Budaörs alpolgármesterének köszönhetünk. A Fair Play és a hozzá tartozó videoklip lett az EB hivatalos dala, többször felcsendült. A Jimy J. Hollywood által rendezett klip nemrégiben készült el, hamarosan a zeni csatornák is játszani fogják"- mesélte.

"Óriási élmény volt Spanyolországban színpadra állni, a közönség nagyot bulizott a számainkra, és a helyi tévének is nyilatkoztunk"- tette hozzá.

Népszerűek voltak a spanyol fellépésenForrás: MDC

Első lemezükön dolgoznak

Az elmúlt egy évben négy kisfilmmel is jelentkezett az MDC, a fiúk az X-Faktor után sem vesztettek a lelkesedésből. "Jól mennek a zenéink, abszolút jók a visszajelzések, úgyhogy már nagyban dolgozunk az első lemezen. Egész nyáron járjuk az országot, és idén már az őszi koncertlistánk is elég hosszú, nem nagyon lesz szabadidőnk."

Az MDC máig sokat koncertezikForrás: MDC

A rajongótábor egy része megmaradt az RTL Klub tehetségkutatója után, de éreznek némi visszaesést. "Bár az első élő adásban kiestünk, nekünk volt a műsor ideje alatt a második legtöbb lájkkal rendelkező rajongói oldalunk. A keménymag máig megmaradt és csatlakoztak is hozzájuk újak, de az a nagy lelkesedés, ami a verseny ideje alatt volt, lecsengett. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a rajongókkal, rendszeresen posztolunk friss fotókat, figyelünk rájuk."

Idővel csak a zenéjükre figyelnek

"Nem könnyű kibújni abból a skatulyából, amibe az X-Faktor miatt kerültünk, vannak, akik csak tévés arcokként néznek ránk, de úgy gondolom, idővel tudnak majd csak a zenénkre koncentrálni. Ha nem indultunk volna el a versenyben, akkor biztosan még nem tartanánk itt, ahol most vagyunk" - fejtegette. 

Nem csak a színpadon van meg köztük az összhangForrás: MDC

Zeneileg nem változtak sokat az elmúlt hónapokban, a kihívásokat pedig továbbra is keresik. "Talán kicsit rockosabb vonalat képviselünk a korábbi pop-rockkal szemben, de ez nem számottevő. Kipróbáltuk magunkat A Dal-ban, ahol nagyon korán kiestünk, úgyhogy a terveink közt szerepel, hogy újra jelentkezünk. Ha a középdöntőben estünk volna ki, akkor nem biztos, hogy próbálkoznánk, de azt érezzük, bizonyítanunk kell."

"Érezzük a konkurenciát, szoktuk figyelni az új évadok csapatait, de irigység sosincs bennünk. Azzal a lehetőséggel élünk, amit mi kaptunk ettől a versenytől. Nyitottak vagyunk az újdonságokra, a közeljövőben például egy sci-fi könyvhöz készült előzetesben fogunk zenélni" - mondta.