A 100 legjobb pasi a tévéből, 7. rész: Erdogan Atalay

Alarm f_ra 11 2014-10-9, 20:15:00, 4114. PW
Semir (Erdogan Atalay) und Alex versuchen die Zeugin Marianne Breuer vor dem Killer zu beschützen.
Vágólapra másolva!
1996 óta az autópályán látjuk Semir Gerkhan szerepében, a török származású Erdogan Atalaynak ez a szerep hozta meg az áttörést, karaktere mára egybeforrt nevével. Míg társai folyamatosan cserélődnek, ő a Cobra 11 oszlopos tagja – noha kezdetben nem volt biztos, hogy igent mond erre a sorozatszerepre. A Németországban élő színész túl van egy váláson, és csak nehezen szánja rá magát arra, hogy sportoljon.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk . A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

Ezúttal a Cobra 11 szereplője, Erdogan Atalay került fel a listánkra.

A németországi Hannoverben született 1966-ban, édesapja török, édesanyja német származású. A színész jelenleg Németországban, Berlinben él, és csak ritkán jut el apja hazájába, de ha ott van, különös érzések töltik el, hiszen, ahogy egy interjúban elmondta, "egy része török."

Színházi szerepekben tűnt fel

Egész fiatalon próbálkozott a színészettel, tizenéves kamaszként az iskolai színjátszó kör tagja volt. Tizennyolc évesen szerepelt először komolyabb darabban, az Aladdin és a csodalámpá-ban. Hamburgban járt egyetemre, zene és színház szakon szerzett diplomát. A városi színház állandó tagjaként többször állt színpadra, egyre több főszerepet is bíztak rá.

Semir szerepében vált ismertté Forrás: Guido Engels/Die Dunkle Seite

1996-ban érkezett az igazán nagy áttörés: megkapta a Cobra 11 egyik főszerepét, Semir Gerkhan karakterét.

A német széria óriási sikernek örvend a kezdetek óta,

Atalay pedig kezdettől oszlopos tag. A nagy sikert mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mára 140 országban vált elérhetővé a széria. A legsikeresebb német sorozatként tekinthetünk rá, a Cobra 11 epizódjain kívül más sorozat ilyen magas exportot még nem ért el.

Az autópálya-rendőrség főfelügyelője több interjúban is kijelentette, hogy amíg a nézők követik a sorozatot, hű marad a Cobra 11-hez. Semir mellett gyakran cserélődtek a rendőrtársak, BMW-je azonban mindvégig megmaradt, védjegyévé vált.

Kifejezetten büszke azokra a jelenetekre, amiket veszélyes helyzetben vesznek fel, a keményebb forgatások előtt máig izgul.

A színészet mellett íróként is kipróbálta magát, a széria Sakk-matt című epizódjának ő írta a forgatókönyvét.

Egy interjúban elmondta, nem igazán hasonlít a karakterre Forrás: Alarm für Cobra 11

Más sorozatokban is feltűnt, több német szériában saját magát alakította, de a török felügyelő szerepéből nem tud igazán kibújni. A Cobra 12 - Az új csapat című pilotban természetesen neki is szántak szerepet a készítők.

A színészet mellett forgatókönyvíróként is kipróbálta magát Forrás: RTL

Két gyermek, egy válás

Kislánya 2002-ben született, de az édesanyát, Ann Pollmannt csak két évvel később vette el feleségül. A pár később, 2009-ben vált el.

Atalayt megviselte a kapcsolat felbomlása, de nem maradt sokáig egyedül,

2011-ben már párjaként mutatta be Katja Ohnecket, akitől egy kisfia is született azóta.

Hamar bemutatta új barátnőjét a válás után Forrás: Promipool.de

A szériában többször látjuk futni, sokszor rohan a bűnözők után,

a magánéletben azonban lusta típus, nem szívesen megy el sportolni.

Edzésre sem jár, mint mondja, neki a sorozatforgatás a sportolás, mozog eleget a kamera előtt.

A képernyőn sokszor rohannak a bűnözők után Forrás: Alarm für Cobra 11
Csak a kamera előtt mozog, edzésként tekint a forgatásra Forrás: Alarm für Cobra 11