Hová tűntek a hetvenes-nyolcvanas évek tévésztárjai?

Petrocelli, Barry Newman, Peter Falk, Colombo, Kojak, Telly Savalas
Vágólapra másolva!
Annak idején aligha akadt olyan otthon, ahol ne lettek volna szívesen látott vendégek, mostanra azonban korántsem tudjuk mindegyikükről, hogy hol tart. Sajnos az olyan ikonok, mint Peter Falk vagy Telly Savalas már nem élnek, de min dolgozik éppen a Magnumot alakító Tom Selleck? Mi történt a Starsky és Hutch párosával, vagy éppen a Petrocelli címszereplőjével? Hogy néz ki most A farm, ahol élünk szeplős kislánya?
Vágólapra másolva!

Magyarországon a kilencvenes évek elejéig korántsem akadt annyi lehetőség a tévézésre, mint mostanában, csupán két állami csatorna létezett, és

1989-ig a hétfői adásszünet is bevett gyakorlat volt.

Nem volt természetesen ennyi sorozat sem, így azokat, amelyek mentek itthon, mindenki nézte, a szereplők is mindenki számára ismertek voltak. De mi van velük ma? Páruknak utánajártunk.

Melissa Gilbert – A farm, ahol élünk

Az 1974 és 1984 között futott sorozat nagy csúszással érkezett el hozzánk, de attól még nem kevésbé szerettük annak idején. Legkarakteresebb szereplője talán a vörös hajú, szeplős Laura Ingalls volt, akit Melissa Gilbert alakított.

A színésznő azóta is aktív, leginkább tévéfilmekben szerepel,

de benne volt A jog hálójában című sorozatban, illetve idén is nagyobb szerepet kapott a Secrets and Lies-ban.

Melissa Gilbert 2014-ben Forrás: AFP/Rob Kim

Szinkronszerepeket is vállal, a Batman rajzfilmsorozatban ő adta a hangját Batgirlnek, majd a Dancing with the Stars-ban is megtáncoltatták – egész sokáig eljutott, de az egyik próbán a partnere elejtette, és ő fejsérülést szenvedett, le kellett mondania a további szereplésről. 2016-ban viszont ismét új feladatot vállalt, Michigan egyik demokrata képviselőjelöltjeként indul a választásokon.

Barry Newman – Petrocelli

Szintén 1974-ben rajtolt a barkós ügyvéd mindennapjait bemutató Petrocelli, amely

az Egyesült Államokban nem igazán jött be a nézőknek,

csupán két évadot ért meg – Magyarországon viszont annál inkább megkedvelték.

A tengerentúlon inkább a Száguldás a semmibe című film Kowalskijaként ismerik, de a mai napig fel-feltűnik tévés produkciókban, a kétezres években olyan sorozatokban is vendégszerepelt, mint A narancsvidék vagy a Szellemekkel suttogó. Idén is láthattuk már a Raise Your Kids on Seltzer című filmben, bár előtte hat évig nem szerepelt – amin nincs is mit csodálkozni, már 76 éves.

Paul Michael Glaser és David Soul – Starsky és Hutch

Kedvelt sorozat volt a hetvenes években a Starsky és Hutch is, 2004-ben egy filmes remake is készült belőle Ben Stillerrel és Owen Wilsonnal – ebben a két nyomozót eredetileg játszó Paul Michael Glaser és David Soul is megjelent.

Két Starsky és két Hutch Forrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter

Glasert legutóbb a Ray Donovan-ban láthattuk, megjelent a Harmadik műszak-ban is, egy-egy epizód erejéig pedig olyan sorozatokban is feltűnt, mint a Gyilkos elmék, a Gyilkos számok vagy A mentalista.

Megszállott fotós, verseket és gyerekkönyveket is ír.

Soul eddigi utolsó munkája a Mocsok című film volt, sorozatok közül pedig a Lewis, de egyébként narrátorként is szívesen közreműködik különféle produkciókban. Chicagóban született, de a kilencvenes években Londonba költözött, 2004-ben megkapta a brit állampolgárságot is az amerikai mellé. Nagy nőfaló hírében áll egyébként, ötször nősült.

John Schneider és Tom Wopat – Hazárd megye lordjai

Még éppen a hetvenes évek termése volt, 1979-ben rajtolt a Hazárd megye lordjai, amelynek főszereplői a Duke fiúk, Bo és Luke voltak – előbbit John Schneider, utóbbit Tom Wopat játszotta.

Schneidert az újabb generációk leginkább a Smallville-ből ismerhetik, ő játszotta Jonathan Kentet, az ifjú Superman nevelőapját.

Feltűnt többek között a Született feleségek-ben és a 90210-ben,

és még idén is három film jön, amelyben szerepel. Emellett countryénekesként is kipróbálta magát, tíz albuma jelent meg.

John Schneider (balra) és Tom Wopat egy 2012-es fellépésen Forrás: AFP/Rick Diamond

Wopat Cybill Shepherd karakterének egyik exférjét játszotta a Cybill-ben, de egy-egy epizód erejéig láthattuk például a Médium-ban és a Zsaruvér-ben is. A színészi mellett ő is építgeti zenészi karrierjét, sőt

tavaly John Schneiderrel jelent meg egy közös lemeze.

Ugyancsak 2014-ben egy reklámfilmet is bevállaltak együtt, amelyben megismételték egykori legendás szerepüket – úgy tűnik, Schneider valamivel jobban tartja magát:

Tom Selleck – Magnum

Az 1980-ban indult Magnum legfőbb vonzereje az volt számunkra, hogy

olyan életet mutatott be, amilyenről mindig is álmodtunk.

A főhős az örökké napfényes Hawaii-szigeteken él, csak akkor dolgozik, amikor kedve tartja, de – egy barátja jóvoltából – így is luxusvillában lakik, és a legmenőbb sportkocsival jár. Nem rossz, nem igaz?

Tom Selleck a Zsaruvér egyik promóképén Forrás: CBS

A címszerepet játszó Tom Selleck ma sincs munka nélkül, jelenlegi sorozata, a Zsaruvér szeptemberben már a hatodik évadját kezdi az Egyesült Államokban. Emellett ő a Jesse Stone-tévéfilmek főszereplője is, nyolcszor játszotta már el a problémás zsarut, és még ősszel érkezik a kilencedik film is a sorozatból.

Philip Michael Thomas – Miami Vice

Don Johnsonról viszonylag gyakran hallani, nemsokára új sorozata is érkezik, a Miami Vice-ban a társát játszó Philip Michael Thomasnak azonban utoljára 2006-ban adott munkát a média, akkor is a Grand Theft Auto videojátékhoz kölcsönözte a hangját – színészként 2003-ban a Gyilkos sors című filmben tűnt fel.

Bud Spencerrel a kilencvenes években még vitte az Őrangyalok című sorozatot, 1998-ban viszont a bank már végrehajtót küldött rá.

Sejthető, hogy nem jöttek össze neki jól a dolgok,

próbálkozott a zeneiparban és egy telefontársaság szóvivőjeként is, sőt még egy saját ruhamárkát is piacra dobott.

A csődbe ment sztárokról itt olvashat bővebben, de készítettünk már olyan összeállítást is, amely a karrierjüket önként feladó tévéseket listázta.