Az RTL az Origón reagál Puzsér Róbert támadására

Rubin Kristóf arckép, portré Foglalkozás FOTÓ KÉPKIVÁGÁS médiaszakember SZEMÉLY vezérlőterem Budapest, 2012. február 14.
Rubin Kristóf kreatív főszerkesztő áll a vezérlőteremben az RTL Klub kereskedelmi televízió Való Világ című produkciója ötödik szériáj
Budapest, 2012. február 14. Rubin Kristóf kreatív főszerkesztő áll a vezérlőteremben az RTL Klub kereskedelmi televízió Való Világ című produkciója ötödik szériájának forgatásán, a valóságshow budafoki stúdiójában. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Puzsér Róbert dühösen támadja az RTL-t a Szelfi című reality miatt, melynek ő is egyik főszereplője volt. Utólag szégyelli a műsort, kínosan közönségesnek nevezi a címadást, nem elégedett a történetekkel és a szerkesztéssel. A vádakra Rubin Kristóf kreatív főszerkesztő az Origón reagál.
Vágólapra másolva!

Mint az megírtuk, Puzsér Róbert közösségi oldalán akadt ki a csatornára. "Abban bízva vágtam bele, hogy részt vehetek egy apró forradalomban, melynek során a reality műfaját megtisztítjuk a szilikoncsöcsöktől, a szórakozóhelyek vécéiből castingolt emberi törmeléktől. Szégyennel terhes keserűséggel jelentem: a forradalom elmaradt" - írja.

Tökéletes médiaszereplő

A Szelfi kreatív főszerkesztője az Origón reagál a kritikus szavaira. "Puzsér Róbert a tökéletes médiaszereplő, a dolgokról kétszer húzza le a bőrt. Egyszer, amikor a nevét adja egy produkcióhoz, másodszor pedig, amikor ezt a produkciót megtámadja. Régóta ismerem Robit, és általánosan megfigyelhető, hogy

utólag szívesen kritizál meg olyan dolgokat, melyekben korábban lelkesen részt vett.

Más produkcióban is dolgozott már a csatornával, akkor sem volt ez másként. Vágyat érez arra, hogy önmagát megtámadja."

Puzsér utólag kritizálja az RTL II műsorát Forrás: RTL II

"Puzsér Róbert bulvárszereplő, aki megtámadja azt a világot, ami őt fenntartja. Nyilván ezt a bejegyzést is azért írta az oldalára, hogy felhívja magára a figyelmet, hogy kimagyarázza magát: megint elbánt vele a csúnya média."

Nem bukott el semmilyen forradalom, minden szereplő – rajta kívül – felvállalta, megmutatta az életét. Nem nyúltunk bele semmibe, minden a maga természetességében zajlott. Robi sokszor kifogásokkal jött, külön utakon akart járni, bizonyos dolgokat nem vállalt" - mondta.

Ő kérte, hogy folytathassa

"Míg mások leplezetlenül vállalták fel a mindennapjaikat, ő kibújt ez alól. Utólag azt mondja, szégyelli, hogy a reality része volt, pedig volt olyan pillanat, mikor a könnyeivel küzdve kérte, hogy hadd folytassa. Ugyanis egy ponton mi mondtuk azt, hogy mivel nem halad előre a története, nem vagyunk biztosak a folytatásban."

Rubin Kristóf szerint nem etikus ez a viselkedés Forrás: MTI/Mohai Balázs

Noha a széria hetekkel ezelőtt véget ért, Puzsér csak ma posztolta ki a véleményét – Rubin Kristóf szerint ez nem véletlen. "Megvárta, míg lezajlik a teljes kifizetés, csak utána kritizálta a Szelfi-t. Nem tartom etikusnak ezt a viselkedést.

Miért támadja valaki azt, amiért előtte annyira küzdött?"

"Ha a forgatás elején jelzi, hogy ez nem az ő világa és ki akar szállni, akkor annak nem lett volna semmi akadálya. Nem magunkat akarom védeni, csupán az igazságérzet szólalt meg belőlem. A valóságot nem illik meghamisítani."

"Minden nehézség ellenére úgy gondolom, Puzsér remek szereplő, akinek nagyon jó agya van, és aki ösztönösen cselekszik. Ha elég bátor lett volna – mint a többi szereplő – akkor talán nem így gondolkodna erről a műfajról. Ha ez rosszul sült el szerinte, akkor ez ugyanannyira az ő hibája is."