Tíz új tévésorozat őszre

Blindspot
Vágólapra másolva!
Hamarosan indul a 2015/2016-os tévés évad, rengeteg új sorozat érkezik az Egyesült Államokban, amelyek közül hamarosan sok eljut a hazai csatornák valamelyikére is. Érkezik Superman unokatestvére és egy titokzatos, tetovált nő, jön a Különvélemény és a Csúcshatás tévés változata, valamint a Lángoló Chicago újabb spin-offja, miközben a Hősök is visszatér.
Vágólapra másolva!

Az itthoni televíziós kínálatnak nagy szeletét adják az amerikai sorozatok, amelyek egyre hamarabb, nemritkán már a tengerentúli premierrel egy időben – esetleg annak másnapján – ideérnek, az ősz közeledtével már érdemes tehát figyelni, hogy mivel készülnek az amerikai csatornák. Segítünk választani, összegyűjtöttünk tíz, izgalmasnak tűnő sorozatot az Egyesült Államok országos adóiról.

Blindspot (szeptember 21., NBC)

A történet onnan indul, hogy egy meztelen nőt (Jaimie Alexander) találnak a Times Square közepén, semmire nem emlékszik a múltjából, a teste azonban tele van friss tetoválásokkal – köztük egy FBI-ügynök nevével.

A szövetségiek nyomozni kezdenek, és egyre közelebb kerülnek egy összeesküvéshez,

miközben a nőről is kiderül ez-az. A projektet az Író és kamuhős készítője, Martin Gero jegyzi, A zöld íjász-ért és a Flash-ért felelős Greg Berlantival közösen.

Minority Report (szeptember 21., FOX)

A Különvélemény-ből készült sorozat, a filmhez hasonlóan egy különleges rendőri egységről szól, amely telepatikus úton minden gyilkosságot leleplez és megakadályoz még az elkövetése előtt. Annyi változás mindenképpen van, hogy

Tom Cruise egykori karakteréből itt nő lett,

a fő nyomozót a Kaliforgia Kalija, Meagan Good játssza. A film rendezője, Steven Spielberg producerként közreműködik, a Godzilla írója, Max Borenstein a főnök.

Limitless (szeptember 22., CBS)

Szintén egy kedvelt film, a 2011-es Csúcshatás tévés változata. A filmben ábrázolt események után játszódik, de ugyanúgy egy férfit mutat be, aki hozzájut egy csodadroghoz, és a segítségével hihetetlen módon felpörög az agya. A főszerepet a Greek, a szövetség-ben – újabban pedig a Shameless – Szégyentelenek-ben – látott Jake McDorman játssza, de

az eredeti film főhőse, Bradley Cooper is beugrik,

megismétli Eddie Morra szerepét.

Scream Queens (szeptember 22., FOX)

A FOX nagyon bízhat a Scream Queens-ben, egyből egy tizenöt részes évadot rendelt belőle – igaz, az alkotó, Ryan Murphy már bizonyított többek között a Kés/alatt-tal, a Glee-vel vagy az Amerikai Horror Story-val. Ahogyan ez utóbbi, a Scream Queens is antológia lesz, minden évadban új sztorival és új szereplőkkel.

Az első szezon egy főiskolai kampuszon játszódik, ahol sorra történnek a gyilkosságok,

többek között Jamie Lee Curtis, Emma Roberts és Lea Michele is szerepet kapott benne.

Heroes Reborn (szeptember 24., NBC)

Kicsit kakukktojás, hiszen nem teljesen új produkció, hanem a Hősök feltámasztása – viszont minisorozatként is megállja a helyét, miközben az anyasorozat vége óta eltelt már öt év. A történet középpontjában ugyanúgy különleges képességekkel rendelkező átlagemberek állnak, akiknek itt viszont rejtőzködniük kell, miután a kormány rájuk kent egy terrortámadást. A Hősök-ben látottak közül többek között Masi Oka, Jack Coleman és Jimmy Jean-Louis is visszatér az új etapra.

Blood and Oil (szeptember 27., ABC)

A modernkori Dallas-nak is mondhatnánk, tekintve, hogy a történet főként olajügyletek és az azok mögötti simliskedések körül forog.

A középpontban egy fiatal pár (Rebecca Rittenhouse és Chace Crawford) áll, egy újonnan felfedezett olajlelőhely miatt költöznek Észak-Dakotába – ott azonban meggyűlik a bajuk Don Johnson karakterével, egy szívtelen iparmágnással. A készítő Josh Pate, aki legutóbb a Legends – Beépülve című sorozaton dolgozott.

Quantico (szeptember 27., ABC)

A cím az FBI kiképzőközpontját jelöli, a főszerepben pedig egy csapat újoncot láthatunk, akik mindent megtesznek azért, hogy bejussanak a szövetségiekhez. Miközben mindegyikük múltjából megtudunk részleteket, van egy jövőbeli szál is, amelyből kiderül, hogy egyikük alvó ügynök, aki valójában egy borzalmas terrorcselekményt készít elő. Az író-producer Joshua Safran (Gossip Girl – A pletykafészek), de benne van Mark Gordon (Grace klinika, Gyilkos elmék) is.

Dr. Ken (október 2., ABC)

Vígjátéksorozat egy briliáns orvosról, aki a munkája és a magánélete között próbál egyensúlyozni. A szériát a Másnaposok-ban látott ázsiai gengszter, Leslie Chow megformálója, Ken Jeong készíti, nemcsak íróként és producerként jegyzi a projektet, de ő játssza a címszerepet is – amin nem is lehet csodálkozni, hiszen

a történetben sok az önéletrajzi elem,

Jeong ugyanis orvos volt, mielőtt stand-up komikusnak, majd színésznek állt.

Supergirl (október 26., CBS)

A képregényekből ismert, címbeli hősnő Superman unokatestvére, Kara Zor-El, aki szintén a Krypton bolygóról származik, de különleges képességeit egészen huszonnégy éves koráig titkolja.

A főszereplőt Melissa Benoist személyében találták meg,

a készítő pedig a képregény-adaptációkban már jártas Greg Berlanti (A zöld íjász, Flash) – a sorozattal mi is többször foglalkoztunk már korábban.

Chicago Med (november 17., NBC)

A Lángoló Chicago újabb spin-offja a Bűnös Chicago után, amelyből a helyi tűzoltók és rendőrök után a egészségügyi dolgozók mindennapjait is megismerhetjük. Ugyanúgy

Dick Wolf és Matt Olmstead párosa készíti,

mint a Bűnös Chicagó-t, a középpontban pedig a Lángoló Chicago egyik epizódjában bemutatott orvoscsapat áll, a főbb szerepekben Oliver Platt-tal, S. Epatha Merkersonnal és Nick Gehlfuss-szal.