Parádés és rettenetes csalódást kiváltó sorozatfinálék

Született feleségek
A sorozat egyik plakátja
Vágólapra másolva!
Valóban a Dexter, a Két pasi meg egy kicsi, a True Blood és az Így jártam anyátokkal végjátéka lett volna a legszörnyűbb? És melyik sorozat hozott megnyugtató, felemelő, ötletes zárást?
Vágólapra másolva!

A vulture.com által is közreadott listákon kétféle módon hasonlítja össze a lelkes gyűjtő a sorozatok fináléját. Az mutatják, hogy az imdb.com elért epizódátlaghoz képest milyen volt a finálé a nézők-szavazók között. Az elsőn a legnagyobb különbségek szerint vannak sorrendbe állítva, a másodikon pedig aszerint, hány pontot kapott az adott sorozatzáró rész.

Az elsőn azt látjuk, hogy a nem különösebben túlértékelt Glee, Bűbájos boszorkák, Szex és New York, A narancsvidék vagy a Született feleségek hívei voltak igen elégedettek a zárással, főképp a korábbi évadokhoz, részekhez képest. Szörnyű zuhanást látunk a Maffiózóknál és egy sor nagy klasszikusnál – és innen spoileresen folytatjuk.

Forrás: reddit.com

A Maffiózók - mint mindenki, aki látta, emlékszik – egyszerűen nem ért véget, csak hirtelen fekete lett a képernyő egy éttermi vacsora előtt. Sokan írtak róla sok mindent, rengeteg spekuláció született: volt, aki szerint szimplán zseniális húzás volt nem befejezni a szériát, más átkozódott. Az imdb.com-n szavazók azonban lehúzták, akárcsak a Két pasi megy egy kicsi vagy a True Blood végét.

Az Így jártam anyátokkal zárása is inkább volt szomorkás, mint keserédes vagy szellemes, holott egy komédiasorozatról volt szó: kinek volt a remek ötlete megölni a sok éven át keresett, végre megtalált – és amúgy rokonszenves - anyát tíz perccel a vége előtt? Ugyancsak a lehúzottak közt bukkan fel a Dexter, amely kisebb színvonalhullámzásokkal azért igen jól ment, de a végét elrontották.

Az írók a gyártó és a megrendelő kérésére életben hagyták a főhőst

(egy jövőbeli folytatás reményében), megölték a húgát, ez pedig sokakat igencsak felbőszített. Dexter majdnem 9 pontról zuhant 5 alá, ennél nagyobb esést csak a Dragonball Z könyvelhetett el, ezt viszont nem láttuk, így nem okoskodnánk róla.

Forrás: reddit.com

A második listán azt látjuk, hogy a nézők a Breaking Bad, a Sírhant művek fináléjával voltak leginkább elégedettek. Előbbi végig egy vesztébe rohanó, haldokló emberről szól, annak felemelkedéséről és elkerülhetetlen bukásáról, ezt

ügyesen ábrázolták az írók, 10-essel honorálták a nézők.

A Sírhant művek szinte végig a halálról, egy temetkezési vállalkozást igazgató családról szól, így senkit nem lepett meg, hogy mindenki meghal a végén (persze nem egyszerre, hanem felpörgetve látjuk az időt, hogy kivel mi végez majd 10, 40 vagy 60 év múlva). Ezek mellett a Spartacus, a Jóbarátok, az amerikai Office vagy a Dokik is remekül zárt, legalábbis híveik szerint.

A második lista végén a már korábban előráncigált szereplőket látjuk újfent: az Így jártam anyátokkal, a True Blood, Dexter állnak pocsékul, de a Két pasi meg egy kicsi zárása szülte a legtöbb elégedetlenkedőt – igaz, sokan mondják, hogy azt a szitkomot már akkor le kellett volna venni a képernyőről, amikor Charlie Sheen hangulatjavító szerek hatása alatt hisztizni kezdett, majd kivágták a saját sorozatából.

Önnek mely sorozat vége okozott gyötrelmes perceket, keserves csalódás, és melyik volt fantasztikus, remekbeszabott?