Horvátországban is forgatott Borbás Marcsi csapata

Vágólapra másolva!
Szeptember 5-én folytatódik Borbás Marcsi műsora, a Gasztroangyal a megújult Dunán.
Vágólapra másolva!

Szombat délutánonként kerül képernyőre a Gasztroangyal új évadja, melyben bemutatják többek közt a pásztói Júlia malmot, amelyet ma is, az eredeti Ganz gépek működtetnek - itt még a régi technológiával őrlik a liszteket és persze számtalan különlegesség is készül, mint például a céklás-csicsókás liszt.

Megtudhatják a nézők, hogy mitől híres a gönci barack, mi minden készülhet belőle, és a sok finomság mellett természetesen a város történelmi vonatkozásai is szóba kerülnek. Képernyőre kerül a murakeresztúri emelőhalászat is, melyet eddig még sosem láthattak a sorozatban. Meggyesegyházán dinnyéből készül minden: saláta, turmix, savanyúság és fellebben a titok arról, mi is az az 'eszeleves'.

Különleges fogások kerülnek az asztalra Forrás: Origo

Idén is ellátogatott a Gasztroangyal stábja a határon túlra, a célpont Horvátország volt, ahol csupa meglepetésben volt része a csapatnak. Zágráb és környéke után a horvát tengerparton, Abbázia és környékén vendégeskedett a stáb, ahol nemcsak a tenger gyümölcseiből készült finomságokkal találkoztak, hanem felkutatták az ott élő magyarok szokásait, hagyományait is.