Este odasózott az RTL Klub, emelkedett az M1

Szulejmán
Vágólapra másolva!
Délután a TV2 bitangerős, de főműsoridőben már az RTL-t nézik a magyarok. A menekültválság, a naponta folyamatosan változó helyzet a hírtévék nézettségét emeli, így az M1 is jól ment tegnap.
Vágólapra másolva!

Mai médialiftünkben lefelé tart Rákay Philip, ugyanis a Szabadság tér a Duna TV-n, bármennyire is fontos időszakot dolgoz fel, egyáltalán nem képes lekötni a 18-49-es korcsoportot. Ebben csak 0,1%-os közönségaránnyal ment a múltidéző műsor, ami jelentős esés az előtte lévő Ketten Párizs ellen 2,3%-hoz képest, pláne gyenge a Maradj talpon 4,2%-hoz viszonyítva. A közmédia persze teljes lakosságban méri magát, ott valamivel jobban a számok, de a Szabadság tér akkor is 2 százalék alatt tanyázik.

Felfelé megy Till Attila, az Ezek megőrültekkel,

ugyanis a dilis vetélkedő a TV2-nek jobb közönségarányt hozott teljes lakosságban, 18-49-ben és 18-59-ben is, mint a Jóban Rosszban. Felfelé tart még Lois Griffin, hiszen a Family Guy igen kedvelt, tegnap este volt olyan epizódja, amely a célcsoportban a Comedy Centralon 8,2%-ot szállított, ami kimagasló.

A reggeli görbén látható, hogy 9.20-ig vezet a TV2, utána az M1 és a Duna vitézkedik.

Forrás: Origo / Nielsen

Délután szieszta helyett erőre kap megint a TV2 és vígan uralja az időszakot, egészen hatig, mindenféle latin-amerikai telenovellával.

Forrás: Origo / Nielsen

Este látható, hogy az RTL híradó és az 1 perc és nyersz jobban megy teljes lakosságban, mint TV2-es riválisai, az Ezek megőrültek viszont nincs nagyon leszakadva az Éjjel-nappal Budapesttől. Eztán beveti az RTL két csodafegyverét, a Barátok közöt és a Szulejmánt, utána meg már nincs több kérdés.

Forrás: Origo / Nielsen

Visszafogott reggeli és délutáni teljesítménye ellenére is az RTL Klub nyerte a napot a TV2 előtt, a Cool és a Film+ a Duna TV nyomában van, a menekültválság pedig felhúzza az M1-et, hiszen nem csak naponta, hanem óráról órára változik a helyzet.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.