Andy Vajna nem tett le a TV2-ről

Andy Vajna és felesége
Vágólapra másolva!
Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosé lehet a TV2.
Vágólapra másolva!

Az üzletember tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hitelt vesz fel a kereskedelmi csatornát üzemeltető cég megvásárlására. A befektetés viszont várhatóan hamar megtérül, mert napokon belül megjelenhet a kormányrendelet, amely több milliárd forint bevételt hoz a TV2-nek - írta a vs.hu, amely szerint Vajna cége hétfőn szándéknyilatkozatot fogalmazott meg a TV2 Média Csoport Kft. megvásárlására.

Andy Vajna és felesége Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Utóbbi valószínűleg a terjesztési díjról szól: lehetővé tenné az RTL Klubnak és a TV2-nek, hogy pénzt kérjen adásának továbbításáért a kábelszolgáltatóktól. Itt évi 4-6 milliárd forintos bevételről lehet szó csatornánként, mivel az RTL Klub a piacvezető, nézettebb műsorai miatt többet kaphat. A kábelcégek vagy növelik áraikat, vagy megválnak a kevésbé nézett, kis csatornáktól - vagy lemondanak a profit egy részéről.

Vajna Tímea már többször feltűnt a TV2-csoport tévéin, műsort is vezetett, a FEM3 Cafét Váczi Gergő oldalán. Erről itt írtunk.

Kapós a tévétársaság

A TV2 vezetése 2013 karácsony előtt jelentette be, hogy Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick pénzügyi igazgató megvette a céget német tulajdonosától, a ProSiebenSat.1-tól.

A ProSieben Sat.1 akkor olyan (“vendor loan”-nak vagy “earn out”-nak nevezett) finanszírozási ajánlatot tett az új tulajdonosoknak, amely lehetővé tette, hogy a vételárat csak egy bizonyos idő múlva kelljen megfizetniük. Információnkat akkor a ProSiebenSat.1 nem kívánta kommentálni, szóvivője a szerződés titoktartási záradékára hivatkozva utasította el kérdéseinket, a TV2 később viszont megerősítette.

Vajna vételi szándékáról az imént megkérdeztük a TV2-t, amint megjön a válasz, bővítjük a cikket.