A Hacktion és a Fapad című magyar tévésorozatok szereplője, 2012-től a Thália Színház színművésznője. Nem maradhat ki egy ilyen összeállításból.

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

tóth eszterFotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

E heti szépségünk Tóth Eszter, aki 1987-ben született Mohácson. A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után a Kolibri Pincében, valamint az Örkény István Színházban játszott. 2012-től a Thália Színház színművésznője.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

„Öt-hat éves korom óta színésznő szerettem volna lenni. Egy kis faluban nőttem fel Mohács mellett, Bárban. Különböző versmondó versenyeken indultam, majd Szentesre jártam irodalmi dráma tagozatra. Még  középiskolás voltam amikor részt vehettem egy m1-en futó ifjúsági sorozatban, a Klipperekben. Érettségi után pedig játszottam egy kis szerepet a Sztornó című filmben. Nagyon megszerettem a kamerát, és azt a fajta színészi munkát, amit a filmkészítés igényel. Harmadszorra vettek fel az egyetemre. Máté Gábor osztályába kerültem, nehéz volt, de valahogy "jól" nehéz” – emlékezett a múltra egy korábbi origós cikkben.

Nagyobb tévés szerepek

A Klipperek sorozat az első tévés emlékünk róla, ez 2005-ben indult. Alább egy kép a tíz évvel ezelőtti Tóth Eszterről, itt pedig megtekinthet egy epizódot a tiniszériából.

Tíz éve egy tinisorozatbanForrás: MTV

A Hacktionben Mayát alakította, 2014-ben ment le az utolsó évad a közmédián. Az IMDb szerint 32 részben játszott, nem rajta múlott, hogy nem ez lett a magyar Helyszínelők vagy CSI: Cyber. Az írók sem strapálták magukat, kaphatott volna nehezebb feladatokat, izgalmasabb, többdimenziós karaktert.

Egy merészebb jelenet a HacktionbőlForrás: MTV

Szerencsére a Kálomista-produkció nem felejtette el, és betette a Fapad című abszurd szitkomba, ahol légikisasszonyt alakított, persze mindig a földön. A sorozatban - amely elbukott, de voltak jó percei - egymást követték a szándékosan kínos, erősen blőd jelenetek, és vígan elmehetett volna a Comedy Centalon késő este, több évadon át, ám a közmédia öreges nézőközönsége nem volt rá vevő, így ebből új részek nem készülnek. Azért reméljük, hogy Eszter bekerül egy újabb sorozatba a közeljövőben.

A Fapadnak hamar vége lett, de nem miattaForrás: MTVA

Az Origo Filmklub forgatott vele, máig közel 12 ezren nézték meg a videót. Itt letesztelheti tájékozottságát: kitalálja, mely filmből idéz a színésznő?

Amulett és versek

Van egy amulettje is, legalábbis a thalia.hu szerint egyik ősszel, amikor édesapja felásta a kertet, talált egy régi pénzérmét, és neki adta. "Azóta is magamnál hordom és biztos vagyok benne, hogy nem csak szerencsét hoz, hanem varázserővel is bír" – mesélte.

József Attila verseit nagyon szereti. Ha csak szórakozni szeretne, szívesen olvas krimit, az elmúlt évek legnagyobb kedvence volt számára Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről című regénye.

Alább pedig mutatunk pár fotót:

TestvérévelForrás: FB / Tóth Eszter
A Fapad egy jelentébenForrás: MTVA
Thália színház, premier előttForrás: Thália
SzínpadonForrás: Thália
Tóth Eszter Jacquelien szerepében Marc Camoletti Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban című darab sajtótájékoztatójánForrás: MTI/Kallos Bea
Pindroch Csabával egy darabbanForrás: MTI/Kallos Bea
Tóth Eszter parókában, Tamási Zoltán mellettForrás: MTI/Mohai Balázs
A TháliábanForrás: Thália