10 dolog, amit nem tudott SpongyaBobról

Spongyabob Kockanadrág
Vágólapra másolva!
A SpongyaBob Kockanadrág október 5-én új részekkel folytatódik a Nickelodeonon, ebből az alkalomból osztunk meg tíz érdekességet a rajzfilmsorozatról.
Vágólapra másolva!

1. SpongyaBob eredeti neve SpongyaBoy volt, a sorozat címe pedig SpongeBoy Ahoy!. Ez azonban nem maradhatott, mert egy felmosófejgyártó korábban levédette a nevet. A sorozat készítője, az egykori tengerbiológus Stephen Hillenburg azonban megtartotta a Spongya előtagot, mivel attól tartott, a gyerekek a nélkül nem kedvelnék a karaktert.

SpongyaBob és Patrik Forrás: Nickelodeon

2. SpongyaBob rendszerint gyermeki ártatlansággal csodálkozik rá víz alatti élete minden apró mozzanatára, pedig már jó ideje nagykorú.

A személyi igazolványa szerint 1986. július 14-én született,

ami azt jelenti, hogy idén 29 éves.

3. Karen, Plankton komputerizált feleségének eredeti szinkronhangja Jill Talley, aki az életben SpongyaBob megformálójának, Tom Kennynek a felesége.

4. Ez ugyan csak feltételezés, de lehet benne igazság:

a fő karaktereket egy elmélet szerint a hét főbűn inspirálta.

Rák úr a kapzsiság, Plankton az irigység, Patrik a restség, Szandi a gőg, Tunyacsáp a harag, Csigusz a falánkság is lehetne. A bujaság viszont még kimaradt, az lenne maga SpongyaBob?

5. A világsztár Pharrell Williams a 41. születésnapját ünnepelte a leghíresebb szivaccsal, a csillogó partin ugyanis SpongyaBob és Csillag Patrik is feltűnt – sok más hollywoodi híresség mellett.

6. A Rozsdás Rákolló étterem kinézetét egy igazi rákcsapdáról mintázták, Bikinifenék víz alatti városa pedig egy valóságban is létező sziget, a Bikini-atoll alatt helyezkedik el.

Pharrell Williams buliján Forrás: Nickelodeon

7. Hillenburg ellenezte, hogy hírességek kölcsönözzék a hangjuk a karaktereinek, mert tartott a Simpson család-dal való összehasonlítástól.

Az első három évadban csupán két kivételt tett,

később viszont enyhült ez a tiltás, és olyan sztárok kölcsönözték a hangjukat a műsornak, mint Will Ferell, Johnny Depp vagy Victoria Beckham.

8. A SpongyaBob sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több egész estés film is készült Bikinifenék lakóiról, ezekben pedig olyan világsztárok vállaltak élő szerepet, mint Robbie Williams, Pink, David Hasselhoff vagy Antonio Banderas.

9. Egy 2011-ben felfedezett gombafajtát SpongyaBob után neveztek el Spongiforma Squarepantsii-nek.

10. SpongyaBob legnagyobb rajongói között olyan neveket találunk, mint Barack Obama, Liam Gallagher, Britney Spears és Justin Timberlake, de a gyönyörű magyar modell, Palvin Barbara is gyakran vele tölti az éjszakákat, az őt mintázó pizsamában alszik.