Nem várt csavarral rajtolt A konyhafőnök

konyhafőnök
Vágólapra másolva!
Október 5-én startolt az RTL Klub gasztroműsorának harmadik szériája, a Konyhafőnök első adása alapján úgy tűnik, a csatorna betartja ígéretét: több fordulat lesz a versengésben és több feszültség a konyhában. A háromfős zsűri mit sem változott, az új játékosok pedig hamar kizökkentek a komfortzónából.
Vágólapra másolva!

Az első két évaddal ellentétben ezúttal nem az otthon begyakorolt, szépen megtervezett kedvenc fogásukat kellett elkészíteni a séfjelölteknek, hanem egymás favoritjainak alapanyagait kapták kézhez. A feladatba vitt csavar eléggé összezavarta a játékosokat, Luca például sosem dolgozott még nyúlhússal, így sokáig azon töprengett, hogy inkább ledarálja az egészet és a péppel kezd valamit. Az amerikai William azt akarta bemutatni, hogy mennyire otthon van a steak elkészítésében, helyette fogast kapott, amiről azt sem tudta, hogy mi. Voltak jócskán zavaros tekintetetek,

Fördős Zé és Bernáth József pedig tovább fokozták a feszültséget állandó kritikáikkal és keresztkérdéseikkel

– már rutinoson, de teljes természetességgel mozognak a pultok között.

Steak helyett kénytelen volt halat sütni Forrás: RTL Klub

Miután Roli megszerezte az első feladat után a győzelmet, visszautasította a védettséget, és ahelyett, hogy nyugodtan nézte volna az erkélyről a többiek versengését, beszállt a második versenyfeladatba is. Egyedüliként végignézhette, hogy készül a séf újragondolt krumplis tésztája.

Így néz ki egy modern krumplis tészta Forrás: RTL Klub

A többiek csak a dizájnos fogást kapták meg, ebből kellett kitalálniuk az alapanyagokat és a készítési folyamatot. Az első kör nyertese a szimpatikus, és a konyhapultok mögött otthonosan mozgó Ágit hátráltatta - a főzési idő lejárta előtt 20 perccel elvette tőle a már kész tésztát, így a gyúrást, nyújtást, szeletelést előröl kellett kezdenie. Elég nagy volt a feszültség a pultok mögött, ez a képernyőn is átjött: mindenki féltette a kis tésztakupacot, beindult a taktikázás.

Ágit nem lehetett hátrányba hozni, ő teljesített a legjobban Forrás: RTL Klub

Nem volt párbaj

Ahogy az lenni szokott, pont az teljesített a legjobban, aki hátrányból indult – Ági ment fel elsőként a galériára. Az eleinte jónak tűnő Roli teljesítménye a mások körre elhalványult, kis híján neki kellett elhagynia a konyhát, de végül William számára ért véget a főzőverseny. Újítás az előző évadokhoz képest, hogy most nem párbajjal dőlt el, hogy ki maradhat. Vajda Pierre és a többi zsűritag döntött a rövid párbajfeladat helyett, pedig itt jó lett volna még egy kicsit izgulni, hogy melyik srác az ügyesebb vagy szerencsésebb.

A zsűri döntött a továbbjutásról, nem volt párbaj Forrás: RTL Klub

A forgatókönyv lényegében teljesen ugyanaz, mint eddig volt,

a beiktatott csavarok azonban pörgősebbé teszik a műsort, nem voltak unalmas percek.

Bernáth József szemlátomást nagyon élvezi, mikor a versenyzők zavarba jönnek vagy elvesztik a fonalat – erre pedig vélhetően jócskán lesz példa a harmadik szériában.