Nem volt kérdés, hogy gyilkos leszek

Richard Armitage, Hannibal
Vágólapra másolva!
A magyar nézők október 12-én láthatják először a Hannibal-ban Richard Armitage-t, aki Francis Dolarhyde-ot, vagyis a Fogtündér nevű sorozatgyilkost játssza a szériában. A színésszel telefonon beszélgettünk röviden.
Vágólapra másolva!

Hogy kezdődött az egész? Hogyan kaptad meg a Fogtündér szerepét?

Bírtam a könyveket, a nyolcvanas évekbeli filmet, Az embervadász-t is, és az is kedvemre való volt, amit Bryan (Bryan Fuller, a Hannibal alkotója – a szerk.) akart megjeleníteni a karakterből. Amikor felhívtak, nem volt kérdés, hogy elvállalom a szerepet.

Richard Armitage, Hannibal Forrás: AXN

Lehet rólad tudni, hogy nagyon beleéled magad az adott szerepbe. Milyen volt sorozatgyilkosnak lenni?

Nem mondanám, hogy egy adott karakterré válok, inkább csak együtt mozgok vele.

de a mindennapjaimban tisztában vagyok azzal, hogy ki vagyok valójában. Olvasok róla, olvasok több sorozatgyilkosról, vele vagyok közben, ami ad egy sajátos egyensúlyt.

Közben a testedet is edzened kellett a szerephez. Hogyan erősítettél?

Sokat jártam az edzőterembe, hogy olyan testem legyen, amit leírtak. Ugyanakkor a karakternek inkább állatinak kellett maradnia, olyan értelemben, hogy az izomzata jobban hasonlítson egy szarvaséra, mint egy testépítőére.

Mads Mikkelsen mint Hannibal Forrás: NBC

Milyen volt az első találkozás a Hannibalt alakító Mads Mikkelsennel?

Ő volt az egyik utolsó ember, akivel találkoztam a forgatáson. Francis Dolarhyde-ot játszottam, aki rajong Hannibal Lecterért, szóval mindenképp látni akartam Mads Mikkelsent is, de épp nagyon bezárkózott.

Ő vagy Anthony Hopkins volt a jobb Hannibal Lecter?

Érdekes kérdés, mert Hopkinsnak nagy rajongója voltam annak idején, azt gondoltam, senki más nem tudja úgy hozni Hannibal Lectert, ahogy ő. Aztán

azóta az ő rajongója is vagyok.