Varnus Xavér a Heti Hetesről és a vállalhatatlan szellemi mocsárról értekezett

Súlyos balesetet szenvedett Varnus Xavér tv bulvár
Vágólapra másolva!
Az orgonaművész otthagyta a műsort, és még jól be is szólt pár szereplőnek.
Vágólapra másolva!

"Barátaim, a múlt heti adással elköszöntem a Heti Hetes stábjától, ellenére annak, hogy Ónodi Gyurit, az adás kitalálóját és főszerkesztőjét, kit közel 20 esztendeje ismerek, még jobban megszerettem. De abba kellett hagynom, mert van ezeknek a műsoroknak néhány olyan szereplője, akik oly

amelyet még Gálvölgyi Jani humora sem volt képes ellensúlyozni. Mindenkor vállaltam az értelmes vitákat, de a műsor egynémely szereplőjéből roppant részrehajlóan vakkantgató politikai indulat nem finom dolog" - írta oldalára Varnus. Az sokat vitatott, botrányos adásról itt írtunk.

Varnus Xavér Fotó: Hajdú D. András

Az orogonaművész később Karinthyt idézi, aki a magyarországi választásokkal kapcsolatban azt mondta egykor: "Ha az ember öngyilkosságra készül, tökmindegy, hogy a jobb, vagy a bal halántékán lövi magát főbe."

"És még egy csekélység: én az életemet tettem fel az orgonára, s mind a nagyközönség számára, mind pedig számomra mélységesen sértő, ha ezt a hitemet hétről hétre gúny tárgyává próbálja tenni néhány életmű nélküli nimand és rosszfogú rué, akiknek szellemi nívója egyenes arányban áll kinézetükkel. S ha soraimat olvasván bárkiben felmerül a gyanú, hogy célzásom netán rá is vonatkozik, messzemenően biztosíthatom arról, hogy megérzése helyénvaló" - írta.

Az RTL-csoporttal nem akar szakítani mert több ott dolgozót hosszú esztendők óta barátainak tart, és új látja, egynémely műsoruk (XXI. század) példaértékű. Varnus bízik benne, hogy egy napon felülvizsgálják a mostani Heti Hetes szereplők listáját.

Az adást megnéztük, itt a szóváltás esszenciája.

Szavazzon!

Szereti a Heti Hetest?