Vitray Tamás: Ki az a Friderikusz?

Vitray Tamás, interjú
Vágólapra másolva!
Vitray nem megy a TV2 vasárnap esti műsorába, pedig nyilván jó nézettsége lett volna, ugyanis Friderikusz Sándorral nincsenek jó kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Kettejük kapcsolatáról Hajdú Péter Frizbi című műsorában csak ennyit mondott: "Nincs értelme erről beszélni, nyilván mindketten hordozunk sebeket, bár nem tudom, hogy ő mi miatt. Habár hívtak főzős műsorokba, de ezeket este veszik fel, és nekem semmi kedvem olyan sokáig fenn maradni, sem jó pofát vágni rossz kajákhoz, és együtt sem kívánok aludni celebekkel a tévében. Friderikusszal nem vagyunk haragban, de ki ő? Nem ismerem" - mondta Vitray a Bors szerint.

Vitray Tamás Forrás: Origo

Vitray korábban az Origónak nyilatkozott a kapcsolatról: "Életünkben sokszor voltunk hol jó, hol rossz viszonyban. Ennek szerencsére vége, eztán csak rosszban leszünk, mert a könyvében olyan mocskos hazugságok vannak, amelyeket nehéz lenne megbocsátani."

A Magyar Televízió legendája készített egy ötvenrészes MTV-történeti sorozatot is. Erről az ötvenes listáról maradt le Friderikusz Sándor, aki ezért neheztelt Vitrayra . "Abban régi MTV-s kollégáim portréi szerepeltek. Friderikusz azért maradt le, mert soha nem volt MTV-s, soha nem dolgozott belsősként a Magyar Televízióban. (...) Nagy nézettségű műsorokat készített, ám ettől még nem lépett a »pionír atyák« közé, nem lett az MTV alapító csapatának tagja. Márpedig ez az ötven portré azokról szólt, mivel az MTV fennállásának az ötvenedik évét ünnepelte" - mondta az akkor 80 éves Vitray Tamás.

2003-ban ha nem is voltak jóban, tudtak még együtt dolgozni, akkor rajtolt el Hoztam egymilliót! címmel egy vetélkedő a Magyar Televízióban. Akkor a játék vezetője, Vitray Tamás három, producere, Friderikusz Sándor pedig négy év után tért vissza a közszolgálati csatornához.

Vitray-nagyinterjúnkat itt olvashatja, Friderikusz-interjúnkat pedig itt.