A 100 legjobb nő a tévéből: Zooey Deschanel

Zooey Deschanel
Vágólapra másolva!
Zooey Deschanel jelenleg az Új csaj című szitkomban bolondítja meg három férfi lakótársát, de a nézők valószínűleg már korábban felfigyeltek hihetetlen bájára. A napokban volt hír, hogy Otternek, vagyis Vidrának nevezte el a kislányát, és általában olyan szerepeket is játszik, amelyekben átjön a rá jellemző ártatlan bolondosság.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk – ez már a 17. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

E heti szépségünk Zooey Deschanel,

aki jelenleg az október 23-án itthon is elindult Új csaj-ban varázsolja el nemcsak a nézőket, de a kritikusokat is: a szerepért eddig háromszor jelölték Golden Globe-ra, egyszer pedig Emmy-díjra.

Bájáról és bolondosságáról ismert Forrás: AFP

Filmes családból származik, apja, Caleb Deschanel operatőrként eddig ötször került az Oscar-díj közelébe (legutóbb A passió miatt), anyja pedig szintén színésznő, így nem volt kérdéses, hogy nővérével, a Dr. Csont-ból ismert Emily Deschanellel együtt ő is a színészi pályát választja.

A művészközeg mellett talán az is meghatározta a személyiségét, hogy J. D. Salinger egyik karakteréről,

a Franny és Zooey egyik címszereplőjéről nevezték el.

Ő maga még furább nevet adott nemrég született kislányának, akit úgy hívnak, hogy Elsie Otter – ebből az utóbbi szó vidrát jelent. "Egyszerűen szeretjük az Elsie nevet, és mindketten szeretjük a vidrákat is" – indokolta döntésüket a The Today Show-ban.

Férjével, Jacob Pechenikkel Forrás: AFP/Kevin Winter

A férje egyébként Jacob Pechenik producer, de csak idén június óta házasok, a színésznő előtte három évig a Death Cab Cutie-ból ismert Benjamin Gibbard felesége volt. Deschanel maga is zenélget, több hangszeren játszik, és kellemes az énekhangja is, M. Warddal pedig közösen alkotják a She & Him nevű duót, már öt stúdiólemezük megjelent. Mutatunk is egy jó kis számot a bemutatkozó albumukról:

Deschanel a színészkedést is egy videoklipben kezdte, a Veronica's Closet című sorozat kis vendégszerepe után

gyakorlatilag az Offspringtől kapta az első főszerepét,

vörös hajjal bolondozott a She's Got Issues-hoz készült kisfilmben:

Ezután jött az első játékfilm, a Dilidoki, majd a Mi a manó-ban, illetve a Galaxis útikalauz stopposoknak 2005-ös filmváltozatában már többen felfigyelhettek rá.

Olyan filmekben szerepelt, mint Az igenember vagy az 500 nap nyár,

az Óz, a csodák csodája alapján készült minisorozatban, A Bádogember-ben pedig ő játszotta Dorothy modern változatát, DG-t.

Sokszor alakít bolondos, szeleburdi nőket, akik fittyet hánynak a társadalmi elvárásokra, és ezzel könnyen kimozdítják a komfortzónájukból a nekik udvarló pasikat. Ő maga egyébként ADHD-s, vagyis figyelemzavaros hiperaktivitásban szenved, amire gyógyszert szed – de a személyiségjegyei további boncolgatása helyett inkább mutatunk még róla pár képet, gyönyörködjön kedvére!

Az Új csajban Forrás: AFP/Photo12
M. Warddal, ők ketten a She & Him Forrás: She & Him
Forrás: AFP/Kevin Winter
Forrás: AFP/Mark Davis
Forrás: AFP/Ben Gabbe
Forrás: AFP/Imeh Akpanudosen
Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris
Forrás: AFP/Jason Kempin