Noha az európaiaknak úgy tűnik, hogy a legtöbb kísértetet Angliában és Skóciában észlelik, Amerikát is kedvelik a szellemek - kihalt hotelekben, alagsori pizzériában és egykori bordélyházban is kísértenek. Öt ijesztő helyet és történetet mutatunk be.

Stanley Hotel, Colorado

Az 1900-as évek elején épült hotelben naponta jelentkeznek paranormális esetek. A hotel személyzete és vendégei gyakran találkoznak az első tulajdonos, F. O. Stanley szellemével, aki a mai napig kíváncsi, hogy megy az üzlet. Hogy valami tényleg nem stimmel itt, azt Stephen King is megérezte: 1973 telén itt szállt meg családjával, a kihalt hotelben csak ők tartózkodtak ekkor. King állítólag eltévedt a folyósokon bolyongva, és nevetgélő gyerekek hangját hallotta, majd álmában is megjelent néhány szellem. Ez az élmény lett a Ragyogás című regényének alapötlete. A hotel ma is működik, és szellemtúrát kínál a vendégeknek, október végén pedig megrendezik a jelmezversennyel egybekötött Ragyogás Bált.

Lotz House, Franklin

1864-ban az amerikai polgárháború egyik legnagyobb összecsapására került itt sor az unionisták (Észak) és a konföderációsok (Dél) között. Amikor az öt órán át tartó csata után a Lotz család előjött rejtekhelyéről, a házuk előtt 8500 sebesült és halott feküdt. A hely ma múzeumként működik, de magántulajdonban van. A ház jelenlegi asszonya többször is látott egy köntösbe öltözött síró nőt és egy kislányt, aki az ablakon bámul ki. A nő vélhetőleg Margaretha Lotz, akinek lánya és fia akkor halt meg, amikor az északiak megmérgezték a patak vizét, amiből elsőként a két kisgyermek ivott.

A ház ma múzeumként működikForrás: Travel Channel

Shanghai Alagutak, Portland

Az Oregon állambeli Portland az 1900 évek elején szörnyű hely volt: elrabolt nőket és férfiakat tartottak itt fogva, hogy rabszolgaként dolgoztassák őket - a nőket prostituáltként, a férfiakat pedig a hajókra adták el. A bárokat és éttermeket összekötő alagutakban az ő szellemeik kísértenek. Az egyik legismertebb helyi szellem Nina, aki a város alatt található alagsori pizzériában kísért. Az idelátogatók naponta hallanak nyögéseket, sikolyokat. Általános nézet, hogy ezek azoktól az emberektől származnak, akik életüket vesztették, miután elrabolták őket, nem tudják, mi történt velük, és nem találnak ki a folyosók alkotta labirintusból.

Morse Mill Hotel, Missouri

1816-ban épült, és az elmúlt 200 évben nemcsak hotelként, hanem gengszterek rejtekhelyeként, bordélyházként és kórházként is működött. Jesse James, Charles Lindbergh, Al Capone és Charlie Chaplin is lakott itt, de itt élt Bertha Gifford is, akit az USA első női sorozatgyilkosaként tartanak számon. Bertha állítólag összesen 17 embert ölt meg a hotelben és környékén – főleg beteg gyerekeket, akiknek arzénnal mérgezett csokoládét vagy orvosságot adott. Néhány közülük talán még itt kísért, más halottakkal együtt. A hotel jelenlegi tulajdonosa nem is tudott arról, hogy a helyet szellemek járják - míg aTravel Channel meg nem kereste, hogy engedélyt kérjen Az Amerika legijesztőbb helyei forgatásához.

A hotelben állítólag többször találkoztak már szellemekkelForrás: Travel Channel

Liar's Club, Chicago

A ma is működő bárban rockerek és metálbandák szórakoztatják minden este a közönséget. Az emeleten több gyilkosság is történt: 1958-ban egy feleség megölte az őt évek óta bántalmazó férjét, 1968-ban két férfi összeverekedett egy nadrágon, és egyikük ebbe belehalt, 1986-ban egy alacsony férfi, akit a termetes felsége állandóan cukkolt a mérete miatt, baltával ölte meg az asszonyt - mind a három eset épp ugyanabban a sarokban történt. Állítólag ezek a halottak ma is kísértenek, még fénykép is készült róluk.

Vasárnaponként 22 órakor látható az Amerika legijesztőbb helyei a Travel Channelen.