Anger Zsolt: A legnagyobb baj, hogy a gazdagok nem látják a szegényeket

Aranyélet Anger Zsolt
Vágólapra másolva!
Anger Zsolt az Aranyélet-ben alakít fehérgalléros bűnözőt, aki attól sem riad vissza, ha céljai elérésében emberéleteken kell átgázolnia. Úgy gondolja, a széria fontos kérdéseket feszeget, és bár úgy érezzük, hogy ebben az elanyagiasodott világban a pénz a legfontosabb, ez nincs így. A színész az Origónak mesélt karakteréről, a gazdagok és a szegények viszonyáról és arról, hogy miért fogja majd meg a nézőket a magyar HBO új sorozata.
Vágólapra másolva!

Hollós gondtalanul éli a bűnözők életét, nincsen senkije, akihez ragaszkodhatna, csupán a sorozat középpontjában álló Miklósi családdal van kapcsolata. "Gyerekkora óra jó barátja Attilának (Thuróczy Szabolcs), sok csínytevést követtek el együtt, míg eljutottak a kőkemény bűnözésig. A karakterem fehérgalléros bűnöző, aki ha pisztolyt kell fogni, megteszi. Egyetlen kapcsolódási pontja az emberekhez ez a család, rajtuk kívül nincsen senkije. Ismeri a feleséget, látta felnőni a gyerekeket, akik idolként tekintenek erre a figurára. A bűnözés az élete. Valamiféle ellenpólusa a főszereplőnek, de nem dobnám bele abba az árnyalatlan skatulyába, hogy negatív. Bűnöző, akinek megvan a maga igazsága."

Bűnöző, akinek megvan a maga igazsága Forrás: HBO

Ölni is képes, de nem gyilkológép

"Minden bűncselekmény allegóriává válik, annak az allegóriájává, hogy van egy férfi, aki meg akarja védeni a családját.

Mindent megtesz a boldogságukért és a boldogulásukért. A karakterem embertelen módon átgázol másokon, de nem egy zsánerfilmből származó gyilkológép, hanem egy emberi figura" - mesélte.

Úgy gondolja, egy sorozat sikere azon múlik, hogy mennyire tudja megfogni a nézők szívét; ha valaki odakapcsol, pár perc után megragadja a sztori és a karakterek, nem fog tudni elmenni mellette.

A gyerekek idolként tekintenek a figurára Forrás: HBO

"Olyan módon vázolja a történetet a széria, ami leülteti a nézőket a tévé elé. Nagyon rímel arra, ami az országban zajlik, és a társadalom legvastagabb rétegét szólítja meg. Azokról szól, akiknek fúj a szemébe a porvihar társadalmilag és gazdaságilag. Megpróbálnak küzdeni ellene és lesznek, akik a porviharból felállnak egy létrára vagy tákolnak maguknak egy magaslatot, hogy ki tudják kicsit dugni a fejüket a felhők felé levegőért. A kérdés, hogy ez a létra egyszer márványlépcsővé válik-e, ami nem dől össze soha, vagy elsöpri valami, ami kidönti alóluk" - fejtegette.

Nem a pénz a legfontosabb

Azokat is hajlamosak gazdagnak nézni a szegények, akik nem azok, mert annyira elferdítve, torzan jutnak el hozzájuk az információk. Magyarországon elmaradt vidékein a legszegényebb rétegek hamis vizuális képet látnak a gazdagnak vélt emberekről. Remélem, ez a sorozat hozzájuk is eljut és gondolatok ébrednek majd a fejekben. Nem a pénz a legfontosabb, és bár szerintem elsősorban nem erről szól a sorozat, kőkeményen ez is benne van."