Merre kószál az éjszakában a jó öreg Dexter?

Dexter
Vágólapra másolva!
Michael C. Hall 2013-ban befejezte a Dextert, és azóta nincs nagy felhajtás körülötte, de színházban láthatja a közönség.
Vágólapra másolva!

A kétezres évek egyik legnagyszerűbb sorozata volt a Dexter, a drámai fordulataival, remek karaktereivel, csodálatos monológjaival, és még a sok rajongóban komoly megütközést kiváltó, rettenetes sorozatfinálé sem tudta elhomályosítani a korábbi, okosan felépített évadokat. Mindenki a készítőket szidta akkoriban a végjáték miatt – innen spoiler! -, de kiderült, hogy nem az írók voltak puhányak és kelekótyák, hanem a tévécsatorna, a Showtime rendelt ilyen befejezést, ami nyitva hagyja egy folytatás lehetőségét.

Érdekes amúgy, hogy a szakma szerint minden idők egyik legjobb sorozatzárása a Sírhant műveké (ebben is főszerepet játszott Hall), az egyik legnyomorúságosabb, legidegesítőbb viszont épp a Dexteré volt.

Dexter Forrás: Showtime

Michael C. Hall 2013-ban levette a nagy igazságérzékkel megáldott szociopata véres gúnyáját, és pihent egy sort, nem sok produkcióban láthattuk. Egy évre rá szerepelt a Rideg világ című filmben, ebben ő Richard Dane, egy sokadik texasi senki, aki – miután agyonlő egy betörőt – helyi hőssé válik. Itt olvashat többet a filmről.

2015-ben sem pörgött nagyon, főképp a szinkronban talált magának munkát (Az Igazság Ligája: Istenek és szörnyek, Csillag kontra Gonosz Erők), pedig nyilván voltak komolyabb ajánlatai is.

2016-ban egy Christine című filmben lesz látható,

New Yorkban pedig színházban is elcsípheti a szerencsés utazó, a Lazarus című darabban, ebben Cristin Milioti a partnere, akit az Így jártam anyátokkal című kiváló szitkomban láthattunk.

A Broadway az új terepe Forrás: AFP/2014 Getty Images/Noam Galai

De ha már partner és anya: Hall 2008 és 2011 között nős volt, a sorozatbeli húgával házasodott össze, de válás lett a vége, pedig Jennifer Carpenter biztos nem káromkodott annyira dinamikusan, mint a sorozatban. Carpenter amúgy épp idén novemberben szült, az apa Seth Avett zenész, vele 2013 óta van együtt Dexter húga, Hall volt neje. Az egykori Dextert is lekapták már új barátnőjével, itt megnézheti.

A depressziósan is csodálatos Sírhant műveket nyilvánvalóan képtelenség folytatni, de a Dexter még kaphat újabb évadot, és ez izgatja a rajongókat is. A színész a Daily Beastnek elmondta, hogy

egy spinoff elképzelhető,

de lehet, hogy az egy másik karakterre fókuszál majd. „Új kontextusba helyezett Dexterről lehet szó" – fejtegette. „Ő még életben van, de nem igazán osztja meg velünk, mi megy benne végbe azokban az utolsó percekben."

Nizzában, egy filmfesztiválon Forrás: citizenside.com/(c)

Hogy lesz-e tényleg folytatás? „Soha ne mondd, hogy soha. De most igazából más dolgok foglalkoztatnak" – mondta, tehát minden csak egy ígéretes, fordulatos forgatókönyv és egy jelentősebb pénzösszeg kérdése.