Miért nézne ócska sorozatot, ha itt a Fargo?

Fargo
Vágólapra másolva!
Az első évad magasra tette a lécet, de eddig a második is tartja a szintet. Pár spoilerrel és egy jó hírrel folytatjuk.
Vágólapra másolva!

A Fargót sokan kultikus filmnek vélik, és össze is rezzentek, amikor kiderült, hogy az FX sorozatot készít belőle. Az első évad láttán aztán már senki nem fanyalgott, a hangulat megmaradt, a sztori új és változatos volt, a színészi játékot pedig nem győztük dicsérni. Két Golden Globe lett a jussa, három Emmy-t nyert, és volt még egy halom jelölése.

Forrás: FX

Új szereplők, új kor, új sztori várt a második évad nézőire, és hat epizód után elmondhatjuk, hogy magas szinten teljesít a sorozat, fordulatai csak kis részben láthatóak előre, a karakterek életre kelnek egy-két rész után, az atmoszférája pedig épp olyan hideg, fagyos, mint az előző szezoné volt. A zenék eltaláltak, a vágóképek hangulatba hoznak, a kor pedig visszaköszön, noha nem éltünk 1979-ben az USA-ban. És ez nem csak mi látjuk így, mert november 23-án leadták a megrendelést a 3. évadra is.

Forrás: FX

A sztori dióhéjban, ha valakinek ez kell a lelkesítő szavak helyett: Ronald Reagan 1981-es megválasztása előtt vagyunk két évvel, az ő karaktere is felbukkan a pennsylvaniai kisvárosban, szavazatgyűjtő, önnépszerűsítő kampányútja során. A helyi szervezett bűnözésért teljes egészében a Gerhardt család felel, és olyan lelkesen, nagy odaadással teszi azt, hogy amikor egy nagyobb maffia rátenné a kezét a mocskos ügyekre, és sok millió dollárért átvenné a bizniszt, a família tárgyal ugyan, de rugalmatlanul. Ennek következménye pár durvább összecsapás, jó sok halott.

Forrás: FX

A bűnből élő rosszfiúk mellett civilek is belesodródnak az eseményekbe, egy párt is látunk, amely véletlenül keveredik bele: pár nagyon rossz döntést hoz, és aztán már nem tud kimászni a mocsárból. A rendőrök – legalábbis a hatodik részig – rendesek és bátrak, a maffiózók karakteresek, a női karakterek pedig buják, édesdeden oktondiak vagy könnyen befolyásolhatóak, leszámítva a szélütést kapott Otto kőkemény feleségét.

Forrás: FX

Csak szegény Cristin Milioti szerepe nem világos még: ő ugye az Így jártam anyátokkal vége felé tűnt fel, hogy mire megszeresse a néző, betegségben meg is haljon menten, most meg ő Betsy Solverson, aki gyógyíthatatlannak tűnő rákkal küzd. Igazán kaphatna egy életerős, egészséges karaktert valamikor!

A Fargo 3. évadja is biztos, 2016-ban jön.

Forrás: FX