Takács Nikolas amerikai karriert építene

Takács Nikolas
Vágólapra másolva!
Takács Nikolas 2010-ben tűnt fel az X-Faktor színpadán, és bár az elmúlt években sorra jöttek a tehetségkutatók a tévében, ő is azok közé tartozik, akikre a legtöbben máig emlékeznek. Fontos számára a magyar közönség, de egy ideje amerikai karriert épít – egy dalát már játsszák is kint a rádiók, részt vett egy turnén és lemezszerződést is aláírt. Az énekes az Origónak arról is mesélt, hogy mit tervez a következőkben és mi kapcsolja ki igazán.
Vágólapra másolva!

Egy ideje az amerikai karriered építgeted. Hogyhogy nyitsz külföld felé?

Mindig szerettem volna minél több ember felé nyitni. Nagyon örülök, hogy Magyarország volt az első ország, ahol sikerült átadnom azt, ami bennem van. Szeretném, ha ez sokáig így maradna, a magyar közönségem és karrierem továbbra is fontos számomra. De úgy érzem, máshol is megérintené az embereket a zeném, így ebben bízva építem a külföldi karrierem. Az amerikai zene meghatározó az életemben. Mindig is vágytam rá, hogy megmutathassam a tudásom, a dalaim olyan zenészeknek, akiknek a dalain felnőttem. Izgalmas volt ez az év és a következő elé is várakozásokkal tekintek.

A Never ever című dalodat már játsszák is a rádiók Amerikában. Hogy találtak rád és milyenek a visszajelzések?

Ez egy hosszú folyamat, több zenei producert kerestem meg interneten keresztül, és bár mindegyikük válaszolt, végül Larry Kimpel mellett döntöttem. Larry az egyik legelismertebb zenész Los Angelesben, igazi legendákkal dolgozott már együtt, többek mellett Whitney Houstonnal, Stevie Wonderrel, George Bensonnal, Michael Boltonnal, de a sor hosszasan folytatható lenne. Egy ideig leveleztünk, aztán januárban kiutaztam hozzá, egy hónapig az ő és a családja vendégszeretetét élveztem. Májusban aztán kisebb turnén vettem részt, az első amerikai fellépésem Las Vegasban a Palms Hotelben volt. Aláírt lemezszerződésem van, jövőre az album elkészítése és népszerűsítése szerepel a kinti tervekben. A dal fogadtatása pozitív, amely nagyon bíztató a jövőre nézve.

Az itthoni eredményeiddel elégedett vagy?

Igen, abszolút elégedett vagyok. Úgy érzem, minden egyes lehetőségből, amelyet kaptam és kapok, ki tudom hozni a menedzsmentemmel a maximumot és szépen haladunk előre, felfelé.

Meg lehet élni Magyarországon a zenéből?

Mindig nagy áldás, ha valaki azzal foglalkozhat és azzal keresheti meg a napi kenyérre valót, ami a szenvedélye. Örülök és

Mindig arra vágytam, hogy az éneklés és a zene legyen az életem középpontjában, ezért azonban mindig tenni kell. Szerintem nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon küzdeni kell az álmokért. Ez a zenei életre is igaz.

Úgy érzi, ki tudja hozni magából a maximumot Forrás: Höltzl Gergely

Egész nagy rajongótáborod van a közösségi oldalakon. Milyen a viszonyod a közönséggel?

Úgy érzem, nagyon jó, sokukat személyesen is ismerem, igyekszem odafigyelni rájuk. Szerintem ez egy kölcsönös, adok-kapok kapcsolat. Sokra tartom, hogy vannak, akik minden fellépésemre eljönnek, de azoknak is örülök, akik írnak nekem, mennyire szeretik a dalaim.

Ezek szerint vannak olyanok, akikkel tartod is a kapcsolatot?

Amennyire ez lehetséges és kivitelezhető, igen. Szerencsére az online kommunikáció mindennapos tud lenni és sok rajongóhoz eljuthatnak a gondolataim. Éppen ezért gyakran teszek ki tartalmakat a Facebook oldalamra, a közösségi média nagy segítség nekünk, énekeseknek is.

Vannak, akik túlzásba viszik a rajongást?

Mindig vannak olyan, akik többet szeretnének, vagy esetleg zavaróan viselkednek, de úgy érzem, mára megtanultam kezelni az ilyen helyzeteket.

A haknikkal hogy állsz, vállalsz ilyen jellegű felkéréseket?

Bizonyos kereteken belül természetesen vállalok, hiszen abban a harminc percben is sok emberhez jutok el. Olyanok is hallhatnak ilyenkor énekelni, akiknek esetleg nincsen lehetőségük eljönni egy nagyobb koncertre.

Követed a tehetségkutatók új szériáit? Évek óta folyamatosan keresik a csatornák az új arcokat.

Csak annyira, amennyire az időm engedi. Ha úgy adódik, szeretek én is támogatni tehetségeket akár egy megjelenéssel, akár a saját koncertjeimen. A novemberi klubkoncertemre, az Orfeum, a pesti mulatóba például Az ének iskolája-ban megismert Berki Artúrt hívtam meg és együtt énekeltünk el egy dalt.

Nincs gondja a hakinakkal, szívesen vállal ilyen jellegű felkéréseket is Forrás: Höltzl Gergely

Van értelme évről évre kutatni a tehetségeket?

Ha magamból indulok ki, akkor igen. Örülök, hogy egy már meglévő tehetségkutató mellett indult még egy, amely számomra kihívás volt. Ismeretlen, új volt, láttam benne fantáziát, ezért beneveztem rá. Nem bántam meg, sokat köszönhetek annak a műsornak. Szerintem hosszútávon csak

Emellett nagyon fontos a megfelelő háttér, hogy milyen emberek veszik körbe az embert. Igaz ez a szakmai és a magánéletre is.

Mennyire tekintesz rájuk konkurenciaként?

Örülök minden tehetséges embernek, semmilyen negatív érzést nem hoz ki belőlem, ha valaki egy tehetségkutatóban tűnik fel, majd megmarad a pályán. Szurkolok nekik, hogy sikerüljön elérniük azt, amire vágynak.

Ha van szabadidőd, mivel töltöd szívesen?

Minden nap edzem, van egy kutyám, Quincy, akivel szeretek minél több időt foglalkozni. Szívesen töltöm az időm a barátaimmal és a családommal, amikor pedig egyedül vagyok, teljesen kikapcsolnak a régi magyar filmek. Szerintem Kabos Gyula összes filmjét láttam már.

Min dolgozol most, mi a következő projekted?

Elindult az országos adventi turné, amelyen Tóth Gabival, illetve egyes helyszíneken Wolf Katival kiegészülve szórakoztatjuk a közönséget. Szeretem ezt az időszakot és a rajongóim megszokhatták már, hogy mindig az év utolsó hónapjára hagyom az igazán különleges fellépéseket. December 23-án a Budapest Kongresszusi Központban adok szimfonikus nagykoncertet, amelyre már elkezdődtek a próbák. Izgatottan várom, hiszen az éneklés mellett az idén először fordul elő, hogy rendezőként is részt veszek az előkészületekben.

A dalaimat áthangszereltük, így a rajongóim új hangzásban hallhatják majd a kedvenceiket. Tóth Gabi nemcsak az adventi turnén, hanem a nagykoncerten is partnerem lesz a színpadon, rajta kívül a nemzetközi nagydíjas Szőke Nikoletta jazzénekesnő fogadta el a meghívásom, vele több jazzprodukcióban dolgoztam már együtt és jövőre közös lemezt is tervezünk. A harmadik meghívott vendégem egy nagyon tehetséges harmonikaművész, Vojtech Szabo lesz, akit még a pozsonyi konzervatóriumból ismerek és nagyon jó barátom.