Az RTL Klub is indít 2016-ban gyerek-tehetségkutató műsort, de ez csak ősszel lesz képernyőn.

2016 tavaszán tehetségkutató műsort indít a TV2, de csak gyerekeknek. Táncosok, bűvészek, akrobaták, zenészek jelentkezhetnek, többek között, az 5 és 16 év közöttieket várják a TV2 honlapján - írtuk pár hete.

Most az RTL Klub is bejelentette, hogy új show-t indít 4 és 14 év közötti gyerek tehetségeknek Kicsi Óriások címmel. „A gyermekbarát és egyúttal készségfejlesztő tehetségkutató műsorban a jelentkezők öt mentor csapatába juthatnak be ének, tánc és kistehetség kategóriában. A csapatok tudását háromfős zsűri értékeli majd" – áll a közleményben.

Egy mexikói kislegény

A Pequenos Gigantes formátum Mexikóból indult, bemutatták már Spanyolországban, Peruban, Mexikóban, Panamában, Portugáliában, Lengyelországban, és még az Egyesült Államokban is. A sikeresen felvételiző tehetségek számára a nyári szünetben felkészülési tábort indít az RTL Klub. A táborban profi előadóművészek és televíziós szakemberek segítenek abban, hogy a csapatban versenyző gyerkőcök a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból a színpadon.

A műsorban egyébként öt csapat versenyez egymással, mindegyik élén egy-egy mentorral, akiket a legjobb hazai szakemberekből álló tanári gárda segít majd. A háromfős zsűri, a mentorok és a tanárok is ismert emberek lesznek.

Részlet egy 2012-es show-ból

A műsor készítői 4 és 14 év közötti gyermekek jelentkezését várják. Lehet hip-hop, showtánc, versenytánc vagy akár néptánc is a színpadon, énekelni, táncolni, viccet mesélni, stand up-olni is lehet. Jelentkezni itt lehet: www.rtl.hu/rtlklub/kicsioriasok

Mivel a Konyhafőnök Junior nagyon bejött az RTL II-nek, az Ének iskolája meg roppant kedvelt a TV2-n, nem csoda, hogy megszaporodtak az iskoláskorúakkal felvett műsorok. Úgy néz ki, 2016 még inkább a gyerekek éve lesz az RTL-en és a TV2-n.