A Trónok harcát és a Fargót is jelölték Golden Globe-ra

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A Golden Globe-díjjal a tévés szekciót is elismerik, ebben az évben többek között a Trónok harcá-t, a Fargo-t és az Amerikai Horror Story-t is nevezték. 
Vágólapra másolva!

A Golden Globe-ért erős lesz a verseny a tévés produkciók között is, a drámai sorozatok közül a Trónok harca mellett az Empire, a Mr. Robot, a Narcos és az Outlander viheti el a díjat, a vígjátéksorozatok kategóriájában Az alelnök, a Szilícium-völgy, a Casual, a Mozart in the Jungle, az Orange is the New Black és a Transparent van a jelöltek között.

A Trónok harca is a jelöltek között van Forrás: HBO

Az említett Fargo és az Amerikai Horror Story: Hotel a minisorozatok és tévéfilmek kategóriájában versenyez, mivel mindkettő antologikus széria, minden évadban más a történet, mások a karakterek. A két széria az American Crime-mal, a Flesh and Bone-nal, valamint a Wolf Hall-lal versenyez.

A drámai és komikus színészek közül esélyes lehet többek között Jon Hamm (Mad Men – Reklámőrültek), Bob Odenkirk (Better Call Saul), Rob Lowe (The Grinder) és Patrick Stewart (Blunt Talk), míg a színésznők között olyan jelöltek vannak, mint Viola Davis (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?), Jamie Lee Curtis (Scream Queens) és Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök).

Julia Louis-Dreyfusnál Emmyvel van tele a vitrin, a Golden Globe-ot még csak egyszer kapta meg Forrás: AFP/Kevin Winter

A minisorozatok és tévéfilmek kategóriájában talán a színésznőknél erősebb a mezőny, Kirsten Dunst ugyanúgy megkaphatja a díjat a Fargo-ért, mint Lady Gaga az Amerikai Horror Story-ért vagy Felicity Huffman az American Crime-ért. A jelöltek teljes listája itt olvasható, a Saul fia nevezéséről már korábban beszámoltunk.