Majka: Ganxsta Zolee-t provokálták, jogos volt a verés

Majoros Péter, Majka
Origo interjú 2015.05.
Vágólapra másolva!
A hírek szerint Ganxsta Zolee egy céges buliban leugrott a színpadról és behúzott az egyébként pár órával korábban az év emberének megválasztott alkalmazottnak, a Kecskeméti Rendőrkapitányság súlyos testi sértés ügyében nyomoz - Majka közétette, mit gondol az esetről.
Vágólapra másolva!

"Zana Zoli nem egy olyan ember, aki bárkit pofán vág ok nélkül. Sőt! Nagyon kemény meló lehet abban, ha kiérdemeljük tőle a pofont. Felhívtam Zolit, beszéltem vele. A jó istennek hála, hogy én nem voltam ott, mert akkor ketten lennénk a hírekben" - kezdte a bejegyzését.

Azt nem árulta el, hogy pontosan mi történt Ganxsta Zolee szerint a helyszínen, azt viszont hosszasan fejtegette, hogy egyesek mennyire nem tudnak viselkedni ilyen rendezvényeken.

"Százszor láttam már, hogy némelyek egészen más tudatállapotba kerülnek, ha megittak egy-két pohárral vagy ha meghívtak minket egy rendezvényre. Az elv sok esetben a következő: Ha én fizetek annak a zenekarnak vagy előadónak, akit elhívtam, akkor azt csinálok vele, amit akarok! Ugráltatom, fogdosom, parancsolgatok neki. (...) Az én művészetem tetszhet vagy nem, meg lehet nézni vagy nem, kritikát lehet róla mondani vagy nem, de azt, hogy valaki anyázzon, köpködjön, dobáljon, mutogasson, azt miért kéne eltűrni?" - fejtegeti.

Majka kiáll Ganxsta mellett Fotó: Polyák Attila - Origo

Úgy érzi, közszereplőként többször kérik számon rajta, hogy mit képzel magáról, holott neki sem jár több, mint másnak. Pont ezért, ha gyalázzák, ő is viselkedhet úgy, mint bármelyik ember tenné.

"Ha elvárják tőlem közszereplőként, hogy nekem több mindent kelljen elviselnem, mint másnak, akkor viszont legyenek előjogaim! Általàban azok különböztetnek meg az átlagtól minket, akik a 'mitgondolsztemagadról' politikával kérnek számon utólag. Nyilván előjogokat lehetetlen kérni, úgyhogy marad az első opció. Az akciót minden esetben a reakció követi. Senki ne csodálkozzon, ha beleszalad egy pofonba...ha helybe megy érte, akkor meg végképp. Je suis Zoltán Zana!"- zárja a sorokat.