Csiszár Jenő biztosan nem zsűrizik A Dalban

2015.12.14. 13:33

A zsűri egy részét lecseréli az MTVA.

Csiszár Jenő biztosan kimarad A Dal 2016 zsűrijéből, de megrendelőként köze van hozzá - értesült az Origo (ő a Duna Médiaszolgáltató Szórakoztató Főszerkesztőségének vezetője). Úgy tudjuk, hogy ő maga is kezdeményezte a frissítést a zsűriben, illetve A Dalban, amely 2016-ban kicsit más lesz, mint a korábbiak.

A Dal itthon az Eurovíziós Dalverseny válogatója, amely rendre jó nézettséget hoz a közmédiának. Érdemes megrendezni, mert ez az egyetlen tévés produkció, ahol megmérettetnek és versenyeznek saját nótával az X-faktoros, voice-os, Rising Star-os előadók, akik amúgy nem mehetnének a rivális kereskedelmi tévéhez. A fődíj pedig nem egy lemezszerződés, ami a mai eladási adatok mellett nem sokat ér, hanem egy fellépés egy több tízmilliós nézettségű show-ban – onnan pedig már az énekesen, együttesen és menedzsmentjén múlik minden. A Dal rendszerével érdemes viszont vitatkozni, fölöslegesek a középdöntők, nem indokolt háromszor végignézni ugyanazt pár hét alatt: egyszerűbb lenne négy válogató, majd egy nagydöntő, négyszer három fellépővel.

Az előző zsűriForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A fellépők változtak, a zsűri csak módjával (Kovács Kati, Rúzsa Magdi), de a Bors most úgy tudja, hogy új zsűrivel indul az idei műsor. Az MTVA sajtótájékoztatón tervezi bejelenteni a változásokat, amelyek nem annyira meglepőek, mert kell néha a frissítés: az X-Faktor a negyedik évadjára szinte teljesen lecserélődött, az ötödik zsűrijében pedig már egy olyan sem ült, aki ott lett volna a harmadikban.