Csiszár Jenő biztosan nem zsűrizik A Dalban

Rákay Philip; Marosi Z. Tamás; Rúzsa Magdi; Csiszár Jenő énekesnő Közéleti személyiség foglalkozása művész program-főtanácsadó SZEMÉLY vezérigazgató-helyettes zeneszerző Budapest, 2014. december 8.
A zsűri tagjai, Marosi Z. Tamás, művésznevén Pierrot zene
Budapest, 2014. december 8. A zsűri tagjai, Marosi Z. Tamás, művésznevén Pierrot zeneszerző, előadó, dalszövegíró és producer, Rúzsa Magdi énekesnő és Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója, valamint a zsűri elnöke, Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese (b-j) az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogató show-ja, A Dal 2015 első tíz elődöntős produkciójának bemutatóján a budapesti Akvárium Klubban 2014. december 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A zsűri egy részét lecseréli az MTVA.
Vágólapra másolva!

Csiszár Jenő biztosan kimarad A Dal 2016 zsűrijéből, de megrendelőként köze van hozzá - értesült az Origo (ő a Duna Médiaszolgáltató Szórakoztató Főszerkesztőségének vezetője). Úgy tudjuk, hogy ő maga is kezdeményezte a frissítést a zsűriben, illetve A Dalban, amely 2016-ban kicsit más lesz, mint a korábbiak.

A Dal itthon az Eurovíziós Dalverseny válogatója, amely rendre jó nézettséget hoz a közmédiának. Érdemes megrendezni, mert ez az egyetlen tévés produkció, ahol megmérettetnek és versenyeznek saját nótával az X-faktoros, voice-os, Rising Star-os előadók, akik amúgy nem mehetnének a rivális kereskedelmi tévéhez. A fődíj pedig nem egy lemezszerződés, ami a mai eladási adatok mellett nem sokat ér, hanem egy fellépés egy több tízmilliós nézettségű show-ban – onnan pedig már az énekesen, együttesen és menedzsmentjén múlik minden.

A Dal rendszerével érdemes viszont vitatkozni,

fölöslegesek a középdöntők, nem indokolt háromszor végignézni ugyanazt pár hét alatt: egyszerűbb lenne négy válogató, majd egy nagydöntő, négyszer három fellépővel.

Az előző zsűri Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A fellépők változtak, a zsűri csak módjával (Kovács Kati, Rúzsa Magdi), de a Bors most úgy tudja, hogy új zsűrivel indul az idei műsor. Az MTVA sajtótájékoztatón tervezi bejelenteni a változásokat, amelyek nem annyira meglepőek, mert kell néha a frissítés: az X-Faktor a negyedik évadjára szinte teljesen lecserélődött, az ötödik zsűrijében pedig már egy olyan sem ült, aki ott lett volna a harmadikban.

Szavazzon!

Kell a csere?