Jennifer Lopez és a modern Frankenstein – Tíz új sorozat 2016 elejére

10 eset, amikor hátast dobtunk Jennifer Lopez stílusától
trend
Vágólapra másolva!
Januárban, februárban is érdemes belenézni az amerikai csatornák kínálatába, számos új sorozat érkezik. Jön többek között egy széria Jennifer Lopezzel, a Frankenstein-sztori új változata és a Kaliforgia alkotójának következő projektje, miközben a Másnaposok sztárja tovább idétlenkedik, és a DC képernyős univerzuma is tágul – íme, tíz sorozat, amelyre érdemes várni. 
Vágólapra másolva!

Bordertown (január 3., Fox)

Könnyen lehet ez az új Family Guy, hiszen ugyanúgy animációról van szó, ráadásul a kultikus rajzfilmsorozat alkotója, Seth MacFarlane az egyik executive producer. A címnek megfelelően a történet egy határ menti városkában játszódik, a fiktív Mexifornia államban, ahol egymás mellett élnek az amerikai Buckwaldék és a mexikói Gonzalezék.

Shades of Blue (január 7., NBC)

Jennifer Lopez krimisorozata egy korrupt rendőri egységről. Az executive producerként is közreműködő színésznő egy romlott, bármikor megkenhető rendőrnőt játszik, aki egyébként éppen antikorrupciós ügyekben nyomoz. Többek között Ray Liotta (Nagymenők) és Drea de Matteo (Maffiózók) is csatlakozott a projekthez.

Second Chance (január 13., Fox)

Korábban The Frankenstein Code-ként és Lookinglass-ként is hallhattunk róla, végül a Second Chance, vagyis Második esély címet kapta. A Frankenstein sztoriját idézi meg, modern, kicsavart formában: egy visszavonult zsaruról szól, aki már elmúlt hetven, amikor megölik, de ritka DNS-ének köszönhetően vissza tudják hozni az életbe, és ezzel új, fiatalos külsőt is kap.

Colony (január 14., USA Network)

Carlton Cuse (Lost, Bates Motel, The Strain) és Ryan Condal (Herkules) sorozata, scifi-kedvelőknek kötelező lesz, bár a jövő nem sok jóval kecsegtet benne. A főbb szerepeket a Lost-ban megkedvelt Josh Holloway, A szökés-ben és a The Walking Dead-ben látott Sarah Wayne Callies, valamint Peter Jacobson és Amanda Righetti játsszák.

Billions (január 17., Showtime)

A sorozat a New York-i elitet, az ottani pénzvilág kulcsszereplőit mutatja be. A többek között Az elit alakulat-ban és a Homeland-ben látott Damian Lewis egy korrupt pénzembert játszik, A remény bajnoká-ért Oscarra is jelölt Paul Giamatti egy ügyész bőrébe bújik, akinek komoly politikai ambíciói vannak, mellékszereplőként Rob Morrow (Miért éppen Alaszka?, Gyilkos számok) is benne van.

Baskets (január 21., FX)

A Másnaposok sztárja, Zach Galifianakis a Louie írójával és főszereplőjével, Louis C. K.-jel állt össze erre a sorozatra, valószínűleg nem keveset fogunk röhögni – még ha a téma nem is feltétlenül ígér sok jót. A középpontjában egy Chip Baskets nevű figura (Galifianakis) áll, aki mindenáron híres bohóc szeretne lenni, de csak egy kaliforniai rodeón talál munkát, ott szórakoztathatja a tömeget.

Legends of Tomorrow (január 21., The CW)

A DC képregényeiből merítő sorozatban egy csapat hős és gonosz együtt utazik vissza az időben, hogy megakadályozzon egy világuralomra törő, egyébként halhatatlan gazembert. A hasonló képregény-adaptációkból már ismert Zöld Íjász és Flash is feltűnik, emellett A szökés testvérpárja, Dominic Purcell és Wentworth Miller is újra együtt szerepel.

Lucifer (január 25., Fox)

Szintén a DC-hez kapcsolódik a Kaliforgia alkotójának, Tom Kapinosnak az új projektje, hiszen Mike Carey Lucifer című képregénysorozatán alapul, ami pedig Neil Gaiman képregényeiből, a The Sandman-füzetekből született. Az alapsztori szerint Lucifer (a Doktor Rush címszereplője, Tom Ellis) feladja pokolbéli hatalmát Los Angelesért, ott segít a helyi rendőrségnek elkapni a bűnözőket.

American Crime Story (február 2., FX)

Ryan Murphy az Amerikai Horror Story mintájára elkészítette az American Crime Story-t is, amelyben megtörtént bűneseteket jár körül, minden évadban másikat. Az első szezon alcíme The People Vs. O. J. Simpson, ennek megfelelően Simpson ismert ügyét hozza közelebb a nézőkhöz. A főszerepet Cuba Gooding Jr. kapta, de Sarah Paulson, John Travolta és David Schwimmer is feltűnik.

Vinyl (február 14., HBO)

Martin Scorsese és Mick Jagger közös sorozata az HBO-n – kell ennél több, hogy máris epekedve várjuk? Az író, Terence Winter sem akárki, a Maffiózók-at és a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó-t jegyezte korábban, a főbb szerepekben Olivia Wilde, Bobby Cannavale és Ray Romano láthatók. A téma az 1970-es évek New Yorkjának zenei élete, szex, drogok, rock 'n' roll.