Utcát neveznek el Knézy Jenőről

Knézy Jenő sportriporter
Vágólapra másolva!
Emléktáblát is kap a sportriporter Nagyváradon, ahol 1944-ben született.
Vágólapra másolva!

Ifjabb Knézy Jenő szerint a kommentátor emlékére Nagyváradon állítanak emléktáblát, valamint a nevét felvették a leendő utcanevek listájára is. A riporter fia és testvére, Knézy Beatrix a Mokkában beszéltek arról, mennyire hálásak Vujity Tvrtko kezdeményezéséért, hogy ezáltal édesapjuk nevét a fiatalabb generáció is megismerheti, valamint a táblát látva az emlékezők is tiszteletüket tudják tenni Knézy nagyváradi szülőházánál.

Knézy Jenő sportriporter Forrás: Fortepan

Knézy évtizedeken át volt az MTV egyik ismert arca, Főként a labdajátékokkal forrt össze a neve, de közvetített többek közt jégkorongot, úszást, egy időben Forma-1-et is. Szállóigévé vált köszöntése volt a Jó estét, jó szurkolást!, amit ő maga talált ki, később le is védette. 1974-től 2002-ig valamennyi labdarúgó-világbajnokságon kint volt, 1976-tól az Európa-bajnokságokról is rendszeresen közvetített. A BEK/Bajnokok Ligája döntőjét is rendszerint ő kommentálta 2002-ig. Az 1972-es müncheni nyári játékoktól kezdve egészen a 2002-es téli játékokig az olimpiákról is tudósított.

Két ízben volt rövid ideig a Telesport főszerkesztője

(1997 első fele, 1998 végétől 1999 nyaráig), a kettő között, valamint 1999-től főmunkatársa. Kabaréműsorokban és választási műsorokban is megfordult.

Az 58 esztendős riporternél gyomorrákot diagnosztizáltak orvosai 2003 áprilisában. Betegségéről először a Nemzeti Sportban megjelent interjúban beszélt nyilvánosan. Két hónappal a betegség megállapítása után, 2003. június 17-én hunyt el.

Az Origo jó pár éve megszavaztatta olvasóit a kedvenc sportriporterek személyéről. Rengeteg voks érkezett: a 270 ezer 304 válaszadó 28,3 százaléka, 76 ezer 601 olvasónk kattintott Knézy Jenő neve mellé, így a portálon ő volt a favorit, pedig Hajdú B, Gyulai és Vitray is ott volt a mezőnyben.