Újabb menet Jakupcsek-ügyben

Ridikül
Vágólapra másolva!
Az MTVA vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket egyes médiumokkal szemben.
Vágólapra másolva!

Az MTVA vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket a Borssal, illetve minden további médiummal szemben, amelyek a Bors Jakupcsek-fotók eltűnéséről szóló hírét átvették, saját felületeiken megjelentették.

A lap január 13-án az MTVA-t azzal kereste meg, hogy míg a Médiaklikken korábban számos képet és videót talált Jakupcsek Gabrielláról, addig „ma már csak alapos keresés után találni ilyet". Erre aznap válaszolt a közmédia, jelezte, hogy a Médiaklikk.hu oldalon nem történt változás a kérdéses tartalmakkal kapcsolatban.

Ekkora reklám azért biztosan nem kellett a Ridikülnek Forrás: MTVA

Az MTVA végül a Bors január 14-i cikke miatt akadt ki. "A cikkben hamisan állítják, azt, hogy eltüntették Jakupcsek képeit, ezzel egy időben pedig a kérdésben megfogalmazott MTVA képarchívuma nem létezik, nem is létezett. A cikk tehát azt a hamis látszatot kelti, mintha az MTVA bosszúvágytól vezérelve törölte volna ki a Jakupcsek Gabrielláról szóló tartalmakat" – áll a szövegben.

Az MTVA szerint a Médiaklikk felületén jelenleg is elérhető számos videó, képi találat, amelyen szerepel Jakupcsek Gabriella. "A mediaklikk.hu nem az MTVA archívuma, főképp nem fotóarchívuma, a Médiaklikken a közmédia csatornáinak tartalmai 60 napon át érhetőek el, így az ezekkel kapcsolatos írások, kapcsolódó tartalmak, videók, képgalériák, szavazások, stb. szintúgy" – teszik hozzá.

Hírek vannak, posztok nincsenek

Nem ismerjük a korábbi állapotokat, de január 14-én délelőtt valóban nulla kép és videó jött be, ha beírta a Médiaklikk-oldalon a felhasználó a Jakupcsek vezetéknevet. Hírből viszont van 76, ezek közt vannak Jakupcsek Gabriellá-s videókat és képeket tartalmazók is. A "ridikül" szóra keresve közel 600 találat jön ki.

A Ridikül Facebook-oldalát is ellenőriztük, ott ugyan még a régi műsorvezető van a fenti képen, Dióssy Klári helyett, de ez nem is csoda, mert hibernált állapotban van az oldal. A kezelője 2013 áprilisa óta nem frissítette, de így is van 6300 követője.

Szavazzon!

Mit gondol a Ridikül-sztoriról?