Eltörte a lábát a közmédia képernyőse, lovon vitték kórházba

2016.01.22. 14:26

Both Miklós A Dal 2016 egyik új zsűritagja egy népzenegyűjtő úton járt Ukrajnában, ahol baleset érte, és eltörte a lábát.

A kéthetes huculföldi útján Both Miklós egyik célállomása egy apró település volt Ukrajnában. A falu híres arról, hogy lakói erősen őrzik hagyományaikat, dalaikat, és megadják a módját az ortodox karácsony megünneplésének is. „A téli útviszonyok miatt a települést nem lehetett megközelíteni autóval, ezért egy másfél órás túrázással értük el a célállomást" – mesélte Both Miklós.

A DAL 2016 Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly, Both MiklósFotó: Marton Szilvia - Origo

Már a falu határánál voltak, amikor egy befagyott patak választotta el őket a célponttól. A patak átkeléskor beszakadt A Dal 2016 zsűritagja alatt, akinek a balesetben eltört a lába.

„Sosem hittem volna, hogy egy patakon való átkeléskor fog baleset érni. A helyiek rögtön a segítségünkre siettek. Nehéz helyzetben voltunk, mert tudtam, hogy törött lábbal nem tudom megtenni visszafelé az utat. Mivel autóval nem lehetett a környéken közlekedni, lóháton vittek el a legközelebbi kórházig, ahol első körben stabilizálták a lábam" – nyilatkozta Both Miklós a balesetéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK