A TV2 elhatárolódik saját szereplőjétől

Alekosz
Vágólapra másolva!
Nagy Alekosz egy bejegyzése okozott gondot A Dal néhány indulójánál és a TV2-nél is.
Vágólapra másolva!

A VV4 győztese, Alekosz, aki maga is görög származású, azon zsörtölődött a Facebookon, hogy A Dal magyar indulói túl nemzetköziek. „Nézem az Eurovíziót, és nem értem, hogy a miniszterelnök miért is hagyhatja azt, hogy Magyarországot adott esetben egy afrikai, egy ázsiai vagy egy Magyarországtól eltérő, teljesen idegen meggyőződésű ember képviselje úgy, hogy ráadásul nem is magyarul énekel" – írta a Bors szerint a realityszereplő, aki jó ideje a SuperTV2-n futó Édes Életben látható. A poszt időközben eltűnt az oldalról.

Alekosz Forrás: Nagy Alekosz

„A TV2 Csoport elhatárolódik Alekosz említett megnyilvánulásától. A történtek miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítettük, és elvárjuk, hogy a cégcsoport elveitől idegen megnyilatkozásáért bocsánatot kérjen" – írta a sajtóosztálya a Bors megkeresésére.

Két évvel ezelőtt a New York-i születésű Kállay-Saunders András képviselte Magyarországot az Eurovízión, és ötödik lett. Ennél jobb helyezésünk csak Bayer Friderika indulásakor volt, 1994-ben, 22 éve, de akkor lényegesen kevesebb ország állt rajthoz, mint mostanában.