Nem vizsgálja a TV2 eladását a médiahatóság

Vágólapra másolva!
A médiatanács hatáskör hiánya miatt érdemben nem vizsgálhatta, így megtagadta a szakhatósági hozzájárulást a TV2 eladásával kapcsolatos versenyhivatali eljárásban - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
Vágólapra másolva!

A médiatanács kizárólag akkor járhatott volna el az ügyben, ha az érintett vállalkozások mindegyike szerkesztői felelősséget viselne valamilyen médiatartalom felett - írják a Megapolis Zrt., valamint a CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. médiaágazati összefonódásához kapcsolódó, jelenleg is zajló fúziós eljárásról.

Az NMHH szerint a bekért nyilatkozatok és bizonyítékok alapján az utóbbi két cégnek nincs ilyen szerkesztői felelőssége, ezért a médiatanács nem dönthetett érdemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megkeresése nyomán.

Büntetést kaptak

A heti ülésén a médiatanács 1,52 millió forint bírságot szabott ki a TV2 médiaszolgáltatójára a terméktámogatási és megjelenítési szabályok megsértése miatt. A döntés oka, hogy a Mokka a Nyár ízei című rovatában négy adásában többször szabálytalanul népszerűsített ételízesítőket; a szankciót a fokozatosság és arányosság elvének, a szolgáltató korábbi, azonos típusú jogsértéseinek figyelembevételével szabták ki.

A műsorrészek túlzott hangsúllyal ábrázolták a márkajelzést: szinte egész időtartam alatt kiállításszerűen a gyártó vállalat többféle termékét, illetve céglogós ruhadarabot mutattak be ismételten, többször közeli felvételeken - írják.