Kulka János nem tud csendben maradni

Kulka János színész, interjú
Vágólapra másolva!
Kulka János közéleti és politikai témakörökben nyíltan felvállalja véleményét, de ezzel nem akar megbántani másokat, kifejezetten kerüli a felesleges konfliktusokat. Horváth Ádám az otthonukban kérdezte meg tőle, hogy van-e kedve egy szerephez a Szomszédok-ban, és a karaktert is maga választhatta ki - erről mesélt reggel a Mokkában.
Vágólapra másolva!

Horváth Ádám és Kulka János édesapja fiatalkori jó barátok voltak, ő azonban sosem akarta mutogatni magát kezdő színészként a rendezőnek.

"Pont nálunk volt vendégségben Ádám és próbáltam ekkor is elslisszolni, nehogy az legyen, hogy mutogatom magam friss színészként. Odahívott és azt mondta, hogy akar tőlem valamit kérdezni, magázódtunk akkor és azóta is" - mesélte.

"Mondta, hogy indul egy televíziós sorozat, de kísérleti adásról van szó, valószínűleg nem lesz nagy siker. Mondta a címét, meg hogy főleg ismeretlen színészeket akar választani." A rendező azt is megkérdezte tőle, hogy mentőorvos akar-e lenni vagy nyomdász, végül Mágenheim doktor mellett döntött, ezzel úgy érezte, kicsit édesapja nyomdokaiba léphet.

Ő választhatta ki a szerepet Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A nosztalgia mellett a mindennapok is szóba kerültek, leginkább a színház foglalkoztatja, napjait meghatározzák az esti előadások.

Mesélt arról is, hogy kendőzetlenül felvállalja véleményét közéleti és politikai ügyekben, arra viszont mindig figyel, hogy ne sértsen meg másokat. Nehezen tűri - ezért kerüli is - a konfliktusokat, de nagy az igazságérzete, mint mondta, "nem tudna csendben lenni."

"Foglalkoztat, hogy hitessem el magammal is, hogy biztosan igazam van.Túlfejlett igazságérzet kell hozzá és az, hogy ilyen legyen körülöttünk a világ. Csak úgy szabad mondani, ha biztos vagy benne, hogy igazad van" - mondta.

Szavazzon!

Szereti a Szomszédokat?