Visszatérnek a Csajok az HBO képernyőjére, tovább követhetik a nézők Hannah, Marnie, Jessa és Shoshanna életét. Egy homoszexuális apa, aki nemrég fedte fel szexuális hovatartozását, egy szervezés alatt álló esküvő, és egy japán kiruccanás színesítik az új évadot.

Csalódni fognak azok, akik esetleg abban reménykedtek, hogy a Csajok ötödik évadára már érett és kiforrott személyiségű nők képében fogják viszontlátni a szereplőket. A lányok ugyanis hiába állnak új karrierkihívások vagy esküvő előtt, semmit sem veszítettek a tőlük megszokott merész, szókimondó és sokszor meggondolatlan természetükből, ami a vadonatúj részekben is jellemzi őket.

Új évaddal megy tovább a CsajokForrás: HBO

A házasodni készülő Marnie (Allison Williams) ugyanakkora figyelmet érdemel, mint a káros szenvedélyei miatt az elvonót is megjárt Jessa (Jemima Kirke). Hannah (Lena Dunham) továbbra sem tud egyértelmű válaszokat adni párkapcsolati kérdéseire, és édesanyjának sem tud jó tanácsokkal szolgálni arra vonatkozóan, hogy hogyan is kezelje helyén apja homoszexualitását. És persze nem feledkezhetünk meg a Japánba költözött Shoshannáról (Zosia Maet) sem, aki képes itt hagyni egy állásajánlat miatt azt a férfit, aki rajongásig szereti. A négy lány mostanra már sokkal messzebb került egymástól. Bár vége a nagy közös együttélés korának, mégis igyekeznek életben tartani barátságukat, hiszen mindannyiuknak hiányzik a társaság.

Már távolabb vannak egymástólForrás: HBO

Nem szabták szűkre a határokat

Michael Lombardo, az HBO programigazgatója január elején elismerően beszélt a forgatásokról és az eredményről. Mint mondta "Lena Dunham és nagyszerű munkatársai, Judd Apatow és Jenni Konner kivételes ötletességgel és intelligenciával járultak hozzá az HBO meghatározó sorozatához. Kiváló tehetségek ők, és alig várom már, hogy végre lássam, mit tartogatnak nekünk az egyedi széria új évadában."

Az már senkinek sem újdonság, hogy a főszereplőt alakító és a történetet jegyző Lena Dunham saját magáról mintázta Hannah Horvath karakterét. Így nemcsak fantáziáját, de tapasztalatait is felhasználta a sztori alkotásakor, amiben nem is szabták szűkre határait.

Tapasztalatait is felhasználta a sztori alkotásakorForrás: HBO

"Nem tudok elképzelni annál kreatívabb alkotói élményt, mint amilyet a Csajok jelentett. Az a szabadság és támogatás, amelyet az HBO biztosított Jenninek, Juddnak és nekem, meglehetősen ritka. Lenyűgöző volt a színészek elkötelezettsége és eredetisége is, a stáb valóban a családommá vált" - nyilatkozta Dunham, aki néhány neves elismerést is bezsebelt már sorozatával, elnyerte többek között 2013-ban a Golden Globe-ot is, melyre azóta is minden évben jelölést kap.

Sokáig kérdéses volt, hogy meddig folytatódik még a sorozat, hiszen mind a történet szereplői, mind pedig a fő karaktereket alakító színésznők lassan maguk mögött hagyják a második Xet. "Huszonhárom évesen fogalmazódott meg bennem a Csajok ötlete, most pedig majdnem harminc vagyok. A műsor pontosan illeszkedett a húszas éveimhez, ahhoz az életperiódushoz, amelyről az egész történet szól, így talán épp itt az ideje befejezni a sztorit."